+32 491 76 97 74

Uw expert in dakisolatie

Isoleaz staat aan uw zijde voor de isolatie van uw dak in België.

Premiesteun

Onze experts helpen u bij het verkrijgen van premies voor de isolatie van uw woning.

Ondersteuning op maat

Onze experts helpen u bij het verkrijgen van premies voor de isolatie van uw woning.

Uw isolatie-expert

Samenwerken met Isoleaz is een garantie voor kwaliteitswerk door gecertificeerde experts.

Bij ISOLEAZ zijn we gespecialiseerd in gevelisolatie in België. Wij bieden een verscheidenheid aan diensten om aan uw behoeften te voldoen, of het nu gaat om de renovatie van uw binnen- of buitengevel of voor uw spouwmuren. Ons team van experts staat tot uw beschikking om u van het beste advies te voorzien en u te begeleiden tijdens uw isolatieproject.

Isolatie van daken: optimaal comfort

Tijdens de renovatie van uw woning, die mogelijk enkele decennia oud kan zijn, zijn er verschillende passende diensten beschikbaar. Een daarvan is het isoleren van het dak, een bijzonder belangrijk project voor energiereno­vatie. In feite blijft het dak zowel in de zomer als in de winter een zeer gevoelig punt voor uw huis, goed voor 20% van het warmteverlies. Door de zolder en het dak te isoleren, kunnen huishoudens aanzienlijke energiebesparingen realiseren.

 

Wat is dakisolatie?

Door op aanzienlijke wijze de warmteverliezen in uw huis te beperken, is dakisolatie een zeer interessante dienst. Het dak van een woning kan namelijk tot 30% van de thermische bruggen vertegenwoordigen. Door onze expertise in te schakelen voor deze isolatietechniek, kunt u niet alleen uw energieverbruik verminderen, maar ook uw stookkosten verlagen.

In feite kan dakisolatie overwogen worden zodra uw dak veroudert en u het wilt vernieuwen. In dat geval kunnen isolatie- en dakwerkzaamheden gelijktijdig worden uitgevoerd. Ondanks de vele voordelen heeft deze isolatiemethode enkele zwakke punten, net als andere isolatietechnieken.

Diagnostique isolation de maison

Isolatie van daken van binnenuit of van buitenaf?

Het isoleren van een gevel blijft een vrij vaag begrip, want zoals u waarschijnlijk al geraden heeft, zijn er verschillende technieken om een dak te isoleren. Dit zal voornamelijk afhangen van de beschikbare ruimte, het gebruik van de zolder, of de staat van het dakgebint en de bedekking. We zullen dus bekijken wat een isolatie van het dak van buitenaf en een isolatie van het dak van binnenuit inhoudt. Voor elk van deze technieken zullen we ook de belangrijkste voordelen en nadelen bespreken.

De isolatie van daken van binnenuit

Door de dakbedekking te verwijderen om het isolatiemateriaal aan te brengen, is dakisolatie van binnenuit waarschijnlijk de meest effectieve, maar ook de duurste oplossing. Het kan met name worden toegepast in gevallen waarin het dak en de bedekking in slechte staat verkeren. Goed om te weten is dat bij een plat dak externe isolatie sterk wordt aanbevolen. Het aanbrengen van isolatie aan het plafond kan namelijk condensatie in uw huis bevorderen.

Deze techniek heeft tal van voordelen voor huishoudens. Bijvoorbeeld vereist het project geen vrijmaking van ruimte in te renoveren kamers. U hoeft uw huis niet te verlaten gedurende de looptijd van het project. Bovendien blijft de hoogte van het onderplafond perfect behouden. Tot slot opent de externe isolatietechniek nieuwe perspectieven, zoals de mogelijkheid om een mooie dakstructuur te accentueren voor een modernere esthetiek.

Net als alle isolatietechnieken heeft deze echter enkele zwakke punten waarover u moet nadenken. Het kan bijvoorbeeld vrij kostbaar zijn als deze dienst niet wordt uitgevoerd bij het vervangen van de dakbedekking, ongeveer drie keer zo duur in vergelijking met isolatie van binnenuit. Dit is een aspect dat niet over het hoofd mag worden gezien. Kortom, het project kan complexer zijn om uit te voeren, wat deels de vrij hoge kosten van deze dienst verklaart.

De isolatie van daken van buitenaf

Ook wel bekend als dakisolatie onder de schuine kanten, is thermische isolatie van het dak van binnenuit een techniek die zeer populair is bij huishoudens. Deze kan worden aanbevolen als u overweegt om uw zolder om te bouwen tot een slaapkamer of kantoor. Dit type isolatie houdt in dat een isolatielaag wordt aangebracht binnenin de structuur van uw dak. Over het algemeen, en om ervoor te zorgen dat de isolatie 100% effectief en relevant is op de lange termijn, passen we een dubbele isolatielaag toe, samen met een dampremmende folie.

Wat betreft de voordelen van deze techniek, valt op dat deze veel eenvoudiger en sneller in de praktijk te brengen is dan isolatie van buitenaf. Het is ook aanzienlijk goedkoper. Desalniettemin moeten verschillende nadelen worden overwogen. Gedurende de hele duur van de werkzaamheden moet u de kamers in uw huis evalueren en leegmaken. Na het project moet u ook rekening houden met het opnieuw decoreren. Tot slot is het belangrijk op te merken dat het aanbrengen van isolatiemateriaal het volume van de gerenoveerde ruimte aanzienlijk zal verminderen, omdat de plafondhoogte zal worden verlaagd.

Welke isolatiematerialen kiezen voor uw dak?

Voor de voortgang van uw renovatieproject zullen verschillende beslissingen moeten worden genomen. Bij elk van deze beslissingen zal ons team aanwezig zijn om u te begeleiden. Een van de belangrijkste beslissingen heeft betrekking op het isolatiemateriaal dat moet worden gekozen voor de dakisolatie.

Verschillende vormen zijn mogelijk:

  1. In de vorm van stijve of semi-stijve panelen, die binnen de structuur van het dak van uw woning zullen worden geïnstalleerd.
  2. Andere isolatiematerialen, die gemeenzaam bekendstaan als losse isolatiematerialen, kunnen geschikt zijn voor dit type dienst.

Vervolgens zijn er verschillende soorten isolatiematerialen die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van uw omgeving en de specifieke locatie die binnen uw huis geïsoleerd moet worden. Over het algemeen worden minerale isolatiematerialen, zoals glaswol of steenwol, zeer gewaardeerd en veel gebruikt door huishoudens.

In het bijzondere geval dat u een plat dak wilt isoleren, zien we dat verschillende isolatiematerialen goed geschikt zijn voor deze aanpak. Zo zijn polyurethaan, glaswol en uitgezette perliet zeer geschikte keuzes. Als u echter de voorkeur geeft aan het gebruik van gerecycled of biobased isolatiemateriaal, kunt u aanzienlijk verder gaan in uw keuze. In dat geval kunnen cellulosewatten, houtvezels of uitgezette kurk heel geschikt zijn. Zoals u zult begrijpen, is de keuze van het isolatiemateriaal van groot belang maar afhankelijk van talrijke factoren.

Vraag raad aan ons team van experts

Wat zijn de verschillende technieken voor dakisolatie?

Zoals we eerder hebben gezien, zijn er verschillende technieken om uw dak te isoleren. U heeft dus de mogelijkheid om uw dak van binnenuit of van buitenaf te isoleren. Beide opties hebben talrijke voordelen. Afhankelijk van uw behoeften en het type isolatiemateriaal dat u kiest, zijn er nog andere technieken, die we samen zullen samenvatten.

De blaastechniek

De blaastechniek voor dakisolatie is vrij eenvoudig en wordt vaak toegepast. Het houdt eigenlijk in dat isolatiemateriaal in de vorm van kleine vlokken wordt ingeblazen met behulp van een blaasmachine. Het blaasproces zorgt voor echt thermisch comfort in alle seizoenen.

De strooitechniek

Als deze tweede techniek eenvoudig uit te voeren is, heeft ze ook als voordeel dat ze geen specifieke machine nodig heeft. Bij de strooitechniek wordt los isolatiemateriaal aangebracht op het niveau van het dakgebint of de vloer. We raden vooral het gebruik van deze veelgebruikte techniek aan voor kleine oppervlakken.

 

De sarking-techniek

De sarking-methode wordt vooral gebruikt bij isolatie van buitenaf. Het isolatiemateriaal wordt rechtstreeks tussen de verschillende spanten van het dakgebint geplaatst. Dit staat bekend als het isoleren van een dak met sarking. Over het algemeen wordt deze techniek meer aanbevolen voor een volledige renovatie, maar ze kan ook geschikt zijn voor de bouw van een nieuw huis. Sarking biedt goede geluids- en thermische prestaties, waardoor het een bijzonder interessante oplossing is. Over het algemeen tast deze techniek op geen enkele manier het oorspronkelijke uiterlijk van het dak aan.

 

Isolatie met panelen of rollen

We kunnen ook twee andere isolatietechnieken bespreken: die met panelen en die met rollen. De eerste oplossing past zowel bij renovaties als bij nieuwbouw en levert uitstekende resultaten op qua geluids- en warmtecomfort. Toch heeft het een klein nadeel: de installatie ervan is wat lastiger. Wat betreft isolatie met rollen is deze techniek eenvoudiger te realiseren, maar deze vereist toch wel zolders die niet te vol staan en vooral gemakkelijk toegankelijk zijn. Bovendien kunnen twee lagen nodig zijn voor een optimaal en duurzaam resultaat.

 

Vraag raad aan ons team van experts

Hoe kan men de kosten van dakisolatie inschatten?

Voordat we een dakisolatie overwegen, zal de prijs een onmisbare factor zijn. Voordat we samen aan het werk gaan, nodigen we u uit om het formulier in te vullen dat u op onze website kunt vinden. Om ons team van maximale informatie te voorzien, vragen we u om zoveel mogelijk gegevens te verstrekken, zoals de oppervlakte van uw woning en natuurlijk de specifieke dienst waarin u geïnteresseerd bent.

Na ontvangst van het ingevulde formulier zal ons team zo snel mogelijk contact met u opnemen om u een volledige offerte voor te stellen. Voor dakisolatie aan de buitenkant kunnen we de kosten schatten tussen 40 en 90 euro per vierkante meter. Daarentegen zal voor isolatie aan de binnenkant de prijs eerder liggen tussen 70 en 180 euro per vierkante meter.

De verschillende bestaande subsidies

Net als bij alle grootschalige renovatiewerkzaamheden zullen de kosten relatief hoog zijn. Om u te helpen bij de financiering van projecten zoals binnenmuurisolatie (ITI), zijn er tal van subsidies en premies beschikbaar. Deze subsidies worden aangeboden door de overheid of regionale gemeenschappen om u in staat te stellen te kiezen voor hoogwaardige diensten zonder uw financiën te zwaar te belasten. Hier volgt een beknopt overzicht van de drie belangrijkste subsidieregelingen voor woningrenovatie die beschikbaar zijn in de verschillende gewesten van België.

Isolatiepremies voor Wallonië

Sinds 2019 is het energiesubsidiesysteem in Wallonië volledig herzien. Er is nu één enkele subsidie genaamd de ‘huursubsidie’ die zowel renovatie- als isolatiewerkzaamheden omvat en gericht is op het verbeteren van de energieprestaties van woningen. Deze ondersteuning is echter verdeeld in twee verschillende premies: de ‘auditpremie’, die de kosten dekt die verband houden met de voorbereiding van de werkzaamheden, en de ‘premie voor werkzaamheden’, die, zoals de naam al aangeeft, wordt toegekend op basis van de uitgevoerde werkzaamheden. Zoals bij veel financiële hulpmiddelen, is er een lijst met samenvattingen van mogelijke werkzaamheden in uw huis om in aanmerking te komen voor deze subsidie.

Primes rénovation RENOLUTION Bruxelles

Isolatiepremies voor Brussel

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het energiesubsidiesysteem sinds 2022 vernieuwd. Nu is er de ‘Renolution Premium’ beschikbaar. Deze ondersteuning kan worden aangevraagd na voltooiing van de werkzaamheden en helpt particulieren bij de financiering, tot wel 50% van het totale bedrag. Om in aanmerking te komen, moeten de uitgevoerde werkzaamheden op uw locatie vallen onder categorieën zoals daken, gevels, bouwplaatsinstallaties, verwarming, enzovoort.

Isolatiepremies voor Vlaanderen

Om huiseigenaren te ondersteunen bij energiebesparing, biedt het Vlaamse Gewest verschillende premies en interventies aan. Dit omvat bijvoorbeeld renovatiepremies of verminderingen van de onroerende voorheffing gedurende vijf jaar na aanzienlijke renovaties.

Onze werkgebieden

We zijn actief in heel België.

Brussel
Aarlen
Bastenaken
Charleroi
Namen
Seraing
Verviers

Luik
Bergen
Nijvel
Spa
Doornik
Eupen
Gembloux

4.7/5 - (15 votes)