+32 491 76 97 74

Uw expert in isolatie

Wij ondersteunen u volledig bij uw isolatiewerkzaamheden voor:

Subsidie

Onze experts helpen u bij het verkrijgen van subsidies voor de isolatie van uw woning

Ondersteuning op maat

Wij zorgen voor een goede ondersteuning van het project. Voor, tijdens en na de werkzaamheden

Uw expert in isolatie

Samenwerken met Isoleaz is een garantie voor kwaliteitswerk door gecertificeerde experts

Bij ISOLEAZ zijn we gespecialiseerd in gevelisolatie in België. Wij bieden een verscheidenheid aan diensten om aan uw behoeften te voldoen, of het nu gaat om de renovatie van uw binnen- of buitengevel of voor uw spouwmuren. Ons team van experts staat tot uw beschikking om u van het beste advies te voorzien en u te begeleiden tijdens uw isolatieproject.

Onze diensten

Wij helpen u graag met uw isolatieproject. Zo zorgen we samen voor een goede aanpak van uw woning en een beter milieu.

Wat is isolatie?

Isolatie: Wat is het precies?

Isolatie bestaat uit het creëren van een thermische barrière rondom uw huis. Tijdens het proces worden materialen gebruikt die speciaal zijn ontworpen om warmte- of koudeverlies te verminderen. Het principe is eenvoudig: beperk de temperatuur wisselingen tussen de binnen- en de buitenkant van uw huis, met name door koudebruggen te verwijderen en energieverliezen te voorkomen.

Isolatie kan worden toegepast op de buitenmuren, het dak, de vloer of de ramen van uw huis. De soorten materialen die worden gebruikt om te isoleren variëren afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren, maar de meest voorkomende zijn glaswol, steenwol, polystyreen of polyurethaan.

Isolation barriere thermique
Isolation d'une maison

Is het isoleren van mijn huis essentieel?

Isolatie is een cruciaal punt tijdens de bouw of renovatie van een gebouw, omdat het een aanzienlijke impact heeft op het thermisch en akoestisch comfort en het in het bijzonder mogelijk maakt om aanzienlijke energiebesparingen te realiseren. Of u nu een huurder of eigenaar bent, het is belangrijk om de verschillende problemen te begrijpen die goede isolatie voor uw huis kan veroorzaken. Bovendien kan het begrijpen van de verschillende oplossingen die er zijn om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren, u in staat stellen om echte besparingen op uw energierekening te realiseren en uw ecologische voetafdruk aanzienlijk te verminderen.

Hoe kan Isoleaz u van dienst zijn?

Bij Isoleaz bieden we een breed scala aan diensten voor de isolatie van uw huis. Onze aanpak is eenvoudig. Nadat we uw aanvraag hebben ontvangen, plannen we een bezoek aan uw woning met een van onze adviseurs. Zij nemen de benodigde maatregelen en analyseren de haalbaarheid van het project. Na de analyse ontvangt u van onze adviseur een offerte, ter plaatse of de volgende dag, afhankelijk van de complexiteit van het project.

Na uw bevestiging betaalt u een eerste aanbetaling. Vervolgens zal onze sitemanager u bezoeken om ervoor te zorgen dat alles in orde is en de werkzaamheden te plannen. Zodra deze stap is voltooid, kan de bouw beginnen!

un facadier isole un mur

Vraag ons team van experts om advies

Waarom is het belangrijk om je woning te isoleren?

De voordelen van isolatie

Lager energieverbruik

Isolatie is een systeem dat een thermische barrière creëert tussen de binnen- en buitenkant van een huis om warmteverlies te voorkomen.

Warmteverlies kan optreden door slechte isolatie van muren, ramen, deuren of daken. Om een constante temperatuur in huis te behouden, moet het verwarmingssysteem langer draaien en meer energie verbruiken. Hetzelfde geldt voor de zomer, waar goede isolatie helpt om een koele temperatuur te behouden en het gebruik van airconditioning te verminderen.

Door goede isolatie te hebben, kunt u de hoeveelheid warmte die ontsnapt en uw huis binnenkomt aanzienlijk verminderen. Dit resulteert in een lager energieverbruik voor zowel verwarming als airconditioning. Het gebruik van isolatie kan dus leiden tot besparingen op uw energierekening en een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

economies energie
Maintien de la chaleur grâce à l'isolation

Reductie van koudebruggen

Koudebruggen zijn warmteovergangszones, waar warmte sneller wordt overgedragen tussen de binnen- en buitenkant van het gebouw. Ze kunnen zich met name bevinden op kruispunten tussen muren en vloeren, in de hoeken van muren, tussen raam- en deuropeningen of in alle ruimtes waar bouwmaterialen elkaar ontmoeten.

Hoe meer koudebruggen een gebouw heeft, hoe meer warmte er verloren gaat. Deze bruggen zorgen ervoor dat je huis in de zomer blijft paaien en in de winter een warme temperatuur houdt. Dit zal uw comfort verbeteren en u kunt uw energierekening aanzienlijk verlagen.

Adequate isolatie vermindert dit warmteverlies door een homogene en continue thermische barrière rondom uw huis te creëren. Dit zal u helpen een comfortabele en stabiele temperatuur te behouden, zonder dat u uw verwarming of airconditioning te veel hoeft te gebruiken.

Verminderen van ecologische voetafdruk

Hoe meer energie u verbruikt, hoe meer broeikasgassen u produceert. Isolatie is een zeer effectieve manier om uw energieverbruik en daarmee uw schadelijke uitstoot voor de planeet te verminderen. Broeikasgassen zoals koolstofdioxide, methaan en lachgas komen voornamelijk vrij bij het gebruik van verwarming of koeling en dragen bij aan de opwarming van de aarde.

Isolatie stelt u in staat om uw energieverbruik te verminderen en daardoor het gebruik van fossiele brandstoffen te beperken die nodig zijn om een constante temperatuur in uw huis te behouden.

Door te kiezen voor isolatie kan u uw energieverbruik aanzienlijk verminderen, wat een grote impact kan hebben op de uitstoot van broeikasgassen, zowel op individueel als op gemeenschapsniveau.

Isolatie is daarom een eenvoudige, effectieve en economische oplossing om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

pollution
reglage energie sur tablette

Verbetering van interieurcomfort

De temperatuur van uw woning is een belangrijk criterium voor uw dagelijks comfort. Om een stabiele en comfortabele temperatuur te behouden, is isolatie een belangrijk element in het bestrijden van temperatuurschommelingen veroorzaakt door externe weersomstandigheden.

Met goede isolatie kunt u koel blijven in de zomer en comfortabel warm blijven in de winter, zonder overmatig gebruik te maken van uw verwarming, open haard, airconditioning of ventilator.

Condensreductie

Condensatie is een veelvoorkomend fenomeen in slecht geïsoleerde huizen. Het wordt meestal veroorzaakt door het temperatuurverschil tussen het oppervlak van een materiaal en de omgevingslucht. Dit kan leiden tot druppelvorming op het koude oppervlak als gevolg van de condensatie van aanwezige damp in de lucht. Deze druppels kunnen problemen veroorzaken, zoals schimmelvorming, schade aan materialen en zelfs gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Goede isolatie vermindert deze temperatuurverschillen en voorkomt de vorming van koude oppervlakken die condensatie kunnen veroorzaken.

Bovendien zal het isoleren van uw woning de infiltratie van vochtige lucht van buitenaf beperken door de waterdichtheid van het gebouw te verbeteren.

nuisance sonore et isolation

Ruisonderdrukking

Extern lawaai zoals wegverkeer, vliegtuigen of het onophoudelijke lawaai van uw buren, kan een bron van verstoring zijn voor uw dagelijks comfort. Isolatie speelt een belangrijke rol bij het verminderen van deze overlast in uw woning.

Goede isolatie vermindert thermische lekkages, maar ook akoestische lekkages. Het vermindert onder andere de overdracht van geluidstrillingen door als een akoestische barrière te fungeren, maar het kan ook een deel van de binnengeluiden absorberen door de nagalm door uw muren, vloeren en plafonds te verminderen. Dit kan met name effectief zijn voor gebouwen waar activiteiten veel lawaai kunnen veroorzaken, zoals scholen of gezondheidscentra.

Bovendien zorgt een goede isolatie ervoor dat u een veel rustigere en vredigere leefomgeving heeft en zo uw kwaliteit van leven kan verbeteren.

De totale waarde van uw huis verhogen

De milieu-impact als gevolg van energieverbruik is een centraal onderwerp geworden bij het kopen van onroerend goed. Potentiële kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in energie-efficiëntie en de besparingen die ze kunnen realiseren met een goed geïsoleerde woning.

Een goed geïsoleerde woning is dus veel aantrekkelijker, omdat het de energierekening verlaagt, een beter thermisch en akoestisch comfort heeft, maar ook schimmel voorkomt en profiteert van overheidspremies. Isolatie maakt het dus mogelijk om een woning sneller en tegen een hogere prijs te verkopen.

Votre maison valorisée grâce à l'isolation

Verbeterde binnenluchtkwaliteit

Tegenwoordig worden moderne gebouwen steeds vaker zo gebouwd dat ze hermetisch worden afgesloten, om hun energie-efficiëntie te verbeteren. Dit kan echter leiden tot een opeenhoping van verontreinigende stoffen in de binnenlucht van uw huis. Deze verontreinigende stoffen kunnen chemicaliën, emissies van bouwmaterialen, schimmels, huisstofmijt, allergenen, sigarettenrook en nog veel meer zijn.

Goede isolatie zou deze hoeveelheid vervuilende stoffen die uw huis binnenkomen verminderen en zorgen voor gezondere en veiligere lucht voor de bewoners. Het isoleren van uw huis kan ook helpen bij het voorkomen van ademhalingsproblemen, allergieën of andere problemen die verband kunnen houden met uw luchtvervuiling binnenshuis.

Ontvang financiële steun

Het isoleren van uw huis kan u recht geven op premies en subsidies om energie-efficiëntie aan te moedigen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Deze steun en de premies daarvoor worden door de staat verleend via lokale, regionale en nationale overheden of door particuliere organisaties.

Deze premies kunnen variëren afhankelijk van het land en de regio waarin u zich bevindt. Ze werden opgezet om huiseigenaren aan te moedigen isolatiewerkzaamheden uit te voeren om de energie-efficiëntie van hun huizen te verbeteren. Subsidies kunnen zeer meegaand zijn, omdat ze tot de helft of alle kosten kunnen dekken van werkzaamheden die worden uitgevoerd om uw huis te isoleren.

Met deze financiële steun kunt u ook belastingvoordelen verkrijgen in de vorm van belastingkredieten of belastingaftrek voor alle in aanmerking komende isolatiewerken.

aides communales

De nadelen

Kosten

Ondanks de vele voordelen heeft isolatie ook een belangrijk nadeel, namelijk de kosten. Isolatie kan duur zijn, vooral als er gekozen wordt voor hoogwaardige materialen. De kosten voor het isoleren van een huis variëren afhankelijk van verschillende criteria, zoals de grootte van het gebouw, de gebruikte materialen en de complexiteit van de installatiewerkzaamheden.

Hoewel de kosten van isolatie op korte termijn een nadeel kunnen zijn, kunnen ze op lange termijn als een voordeel worden beschouwd. Door te investeren in kwaliteitsisolatie kunt u uw kosten aanzienlijk verlagen en dus besparen op energie.

Het is belangrijk op te merken dat er tegenwoordig veel hulpmiddelen beschikbaar zijn waarmee u kunt investeren in de isolatie van uw huis tegen lagere kosten.

Wijziging in uiterlijk van het huis

Tijdens het isoleren van de buitenkant van uw huis kan het uiterlijk veranderen. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij belangrijke werkzaamheden, zoals gevelisolatie. De isolatiematerialen kunnen er anders uitzien dan het bestaande oppervlak, wat invloed kan hebben op de esthetiek van uw huis.

Gelukkig zijn er isolatieoplossingen die ervoor zorgen dat de buitenkant van uw huis behouden blijft. Bij binnenisolatie is het bijvoorbeeld mogelijk om het uiterlijk van uw woning niet te veranderen. Daarnaast kunt u bij buitenisolatie kiezen voor specifieke materialen die overeenkomen met het bestaande oppervlak van uw huis. Als alternatief kunnen er coatings over de isolatie worden aangebracht om het gewenste uiterlijk te geven.

Complicaties bij het installeren van ramen of deuren

Isolatie is een complex proces dat veel precisie vereist bij de installatie. Met name bij het plaatsen van ramen en deuren kan deze taak delicaat zijn, omdat de ruimtes nauwkeurig moeten worden gemeten en gesneden om koudebruggen te voorkomen.

Onnauwkeurige metingen en slechte sneden kunnen de effectiviteit van de isolatie sterk beïnvloeden en leiden tot warmteverlies.

Gelukkig kunnen deze complicaties worden vermeden door te kiezen voor een betrouwbare partner met de juiste kwalificaties, zoals Isoleaz. Wij bieden deskundig advies om de beste isolatieopties te kiezen die perfect passen bij uw ramen en deuren.

Moeilijkheidsgraad van de reparatie

Tijdens reparaties kan isolatie voor complicaties zorgen, vooral omdat alle isolatielagen verwijderd moeten worden om toegang te krijgen tot het beschadigde oppervlak. Reparaties kunnen inderdaad moeilijker en duurder zijn.

Gelukkig is het mogelijk om deze complicaties te voorkomen door een verwijderbare isolatiemodus te gebruiken, waardoor de benodigde reparaties indien nodig uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast kunt u door samen te werken met gekwalificeerde professionals verschillende oplossingen verkrijgen om eventuele complicaties te minimaliseren.

Vraag raad aan ons team van experts

De verschillende soorten isolatie

Warmte-isolatie

Warmte-isolate, ook wel thermische isolatie, is een techniek die wordt gebruikt om warmteverlies van een gebouw te verminderen door oppervlakken zoals muren, daken, vloeren of ramen te isoleren. Het gaat om het gebruik van isolatiematerialen om te voorkomen dat warmte ontsnapt of uw huis binnenkomt. Deze materialen kunnen glaswol, minerale wol, polyurethaanschuim, polystyreen of houtvezelplaat zijn. Deze zijn afhankelijk van de techniek en methode die wordt gebruikt door de professional die u aanspreekt.

Thermische isolatie vermindert uw energieverbruik door uw verwarmings- of koelingsbehoeften te verminderen. U zult in staat zijn om zowel uw rekeningen als uw uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Deze isolatie kan worden bereikt tijdens de bouw van een nieuw gebouw of tijdens een renovatie van een bestaand gebouw. Het is ook belangrijk om te weten dat isolatietechnieken ook variëren afhankelijk van de locatie van het gebouw in kwestie, het klimaatgebied waarin u zich bevindt en de omgevingsomstandigheden.

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie is een techniek die wordt gebruikt om geluid in een kamer of ruimte te isoleren en te voorkomen dat het naar buiten gaat. Hiermee kun je voorkomen dat bijvoorbeeld de muziek in je woonkamer je buren stoort of dat geluiden van de badkamer de aangrenzende kamers bereiken.

Geluidsdemping

Geluidsdemping, dat complexer is, kan het gebruik van meer geavanceerde technieken vereisen. Het doel is om de akoestische kwaliteit van een ruimte te verbeteren. Deze isolatietechniek is gericht op het minimaliseren van reflecties, nagalm en echo’s die een ruimte lawaaierig kunnen maken en waar het moeilijk zou zijn om gehoord te worden. Deze isolatie kan ook de implementatie van akoestische behandeling vereisen om de akoestische kenmerken van de kamer te compenseren.

Onze materialen

EPS GEËXPANDEERD POLYSTYREEN

HOUTWOL

PIR-PANELEN

Vraag raad aan ons team van experts

Wat zijn de kosten van isoleren?

Hoe wordt het berekend?

De prijs van isolatie hangt af van verschillende criteria. Het wordt beïnvloed door het te isoleren oppervlak, het type isolatie, de gekozen isolatiemethode, eventuele voorbereidende werkzaamheden, de complexiteit van de installatie en de arbeidskosten.

De arbeidskosten kunnen variëren afhankelijk van de professionals, hun ervaring en geografische locatie. Wat betreft de materiaalkosten, deze zijn afhankelijk van het type en de kwaliteit van de isolatie en het te isoleren oppervlak.

Bij isolatiewerkzaamheden is het belangrijk om rekening te houden met elk van deze criteria. Het wordt daarom aanbevolen om professionals te raadplegen en gedetailleerde offertes op te vragen, zodat u de kosten en verschillende opties kunt vergelijken. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u de isolatie kiest die het beste bij u past. Isolatie kan namelijk op de lange termijn potentiële energiebesparingen opleveren en zowel uw factuur als uw ecologische voetafdruk verminderen.

Zijn er subsidies?

Om isolatiewerken aan te moedigen, bieden sommige organisaties en lokale overheden financiële steun, vooral voor oude gebouwen met een hoog energieverbruik.

In België kunt u regionale subsidies ontvangen als u isolatiewerken aan uw woning uitvoert.

In het Brussels Gewest kunt u financiële steun krijgen voor dak-, muur- en vloerisolatie. Het bedrag van deze steun hangt af van het type werk en wordt berekend op basis van uw inkomen. U kunt deze subsidie ook combineren met andere financiële steun, zoals ecocheques.

In het Waals Gewest zijn verschillende isolatiepremies beschikbaar om isolatiewerken te stimuleren. Met de “energiebesparingsbonus” kunt u bijvoorbeeld financiële hulp krijgen voor het isoleren van muren, dak, vloer, deuren, ramen of voor het installeren van gecontroleerde mechanische ventilatie. Net als in het Brussels Gewest zijn de kosten afhankelijk van uw inkomen en het type werk dat u aan uw woning wilt uitvoeren.

Ook in het Vlaams Gewest zijn er verschillende bonussen voor mensen die isolatiewerken uitvoeren. Er is bijvoorbeeld de “dakpremie” waarmee u financiële steun kunt krijgen voor het isoleren van uw dak, evenals de “buitenmuurpremie”.

Houd er rekening mee dat de bedragen en voorwaarden voor het verkrijgen van deze premies variëren per regio. Het is raadzaam om contact op te nemen met de bevoegde autoriteiten voor de specifieke subsidiabiliteitscriteria.

Bij Isoleaz hebben we een aggregatie waarmee we u kunnen helpen bij het verkrijgen van premies. We helpen u bij het opstellen van uw aanvraagdossiers, inclusief het invullen van het deel dat voor de aannemer is bestemd.

Wat onze klanten zeggen

“Aangenaam verrast door het resultaat. De weergave aan de buitenkant is zeer netjes en ik hoef me geen zorgen meer te maken over warmteverlies. We merken nu al verschil in ons elektriciteitsverbruik.”

Lucas.B

faq

De levensduur van isolatie is afhankelijk van verschillende factoren. Het kan inderdaad afhangen van het type isolatie dat wordt gebruikt, de omgevingsomstandigheden en de kwaliteit van de installatie. Over het algemeen kan een goed uitgevoerde isolatie tussen de 20 en 30 jaar meegaan, of zelfs meer als de hierboven aangekondigde criteria gunstig voor u zijn. Sommige isolatie kan echter een langere levensduur hebben dan andere.

Steenwol kan bijvoorbeeld tot 50 jaar meegaan in geen enkele volgorde van effectiviteit. Sommige materialen kunnen inderdaad hun effectiviteit verliezen door vocht, aantasting of compressie. Wij raden u daarom aan om de staat van uw isolatie regelmatig te laten controleren en indien nodig reparaties uit te voeren om een optimaal rendement te behouden.

Verschillende tekenen kunnen alarmerend zijn over de slechte isolatie van uw huis. In het begin, als u vrij aanzienlijke temperatuurschommelingen in uw huis of tocht opmerkt, kan dit wijzen op slechte isolatie. Aan de andere kant, als het gemakkelijk voor u is om geluiden van buitenaf of de geluiden van uw buren te horen, kan het zijn dat uw woning slecht akoestisch geïsoleerd is.

Tot slot kan een zeer hoge energierekening ook een alarmerend teken zijn van slechte isolatie. Het wordt aanbevolen om een diagnose te laten uitvoeren door professionals om het isolatieniveau van uw huis te beoordelen.

Het is van groot belang om een grondig onderzoek te doen naar verschillende bedrijven voordat u belangrijke werkzaamheden, zoals isolatie, laat uitvoeren.

Als eerste stap is het belangrijk om de reputatie van het bedrijf te controleren. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld online reviews of opmerkingen te zoeken. Vraag ook advies aan vrienden, collega’s of buren die onlangs een isolatiebedrijf hebben ingeschakeld om hun mening te krijgen. Vervolgens moet het bedrijf dat verantwoordelijk is voor uw isolatiewerkzaamheden goedgekeurd zijn en de nodige certificeringen hebben om het werk in overeenstemming met kwaliteits- en veiligheidsnormen uit te voeren.

Natuurlijk is de expertise van het bedrijf een van de belangrijkste aspecten van uw onderzoek. Sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in een bepaald type isolatie, dus zorg ervoor dat u de expertisegebieden van elk bedrijf van tevoren bestudeert. Vraag gedetailleerde offertes aan bij de bedrijven waarin u geïnteresseerd bent, zodat u ze kunt vergelijken en de beste waarde voor uw project kunt vinden.

Tot slot, controleer altijd of het bedrijf garantie biedt op het uitgevoerde werk en een betrouwbare after-sales service heeft, om problemen te voorkomen zodra het werk is voltooid.

Daarom is Isoleaz het juiste bedrijf voor u! Met onze hoogwaardige expertise op het gebied van thermische isolatie zijn wij geaccrediteerd en beschikken wij over de benodigde certificeringen om u een onberispelijke kwaliteit van dienstverlening te garanderen. Wij begeleiden u bij het verkrijgen van een isolatiepremie en bieden u binnen maximaal 24 uur een gedetailleerde offerte aan.

Nos réalisations

Diapositive 1 Titre
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Cliquer ici
Diapositive 2 Titre
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Cliquer ici
Diapositive 3 Titre
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Cliquer ici
Previous slide
Next slide

Onze werkgebieden

Wij zijn actief in heel België.

Brussel
Brugge
Antwerpen
Leuven
Gent
Mechelen
Kortrijk
Hasselt
Aalst

Ieper
Hoogstraten
Geel
Turnhout
Genk
Waregem
Oostende
Roeselare
Vilvoorde

Rate this page