+32 491 76 97 74

Bereken de energiewinst en warmtevoordelen van isolatie.

Gebruik onze calculator en ontdek hoeveel u kunt besparen door beter te isoleren.

Mogelijke besparingen door isolatie

    Vraag raad aan ons team van experts

    Het isoleren van uw buitenmuren biedt een duidelijk financieel voordeel. Het grootste voordeel is het verhoogd comfort en welzijn in uw woonruimtes.

    Laten we samen werken aan een groenere wereld

    Deze calculator is zorgvuldig ontwikkeld door Isoleaz voor gebruiksgemak. De resultaten zijn schattingen en worden uitsluitend verstrekt voor informatieve doeleinden. Isoleaz is niet aansprakelijk voor eventuele fouten.

    De berekening van de geschatte jaarlijkse besparingen, inclusief besparingen op verwarmingsenergie, kosten en CO2-uitstoot, is vereenvoudigd voor een gemakkelijke invoer van gegevens. De berekende λ-waarden en isolatiediktes zijn gebaseerd op de eigenschappen van de Knauff-producten die door Isoleaz worden gebruikt, evenals op standaardwaarden.

    De geschatte jaarlijkse besparingen in verwarmingsenergie, energiekosten en CO2-uitstoot, evenals de λ-waarden en isolatiediktes, dienen uitsluitend als indicatie en zijn niet bindend. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend aan deze resultaten.

    Subsidie

    Onze experts helpen u bij het verkrijgen van subsidies voor de isolatie van uw woning

     

    Ondersteuning op maat

    Wij zorgen voor een goede ondersteuning van het project. Voor, tijdens en na de werkzaamheden

     

    Uw expert in isolatie

    Samenwerken met Isoleaz is een garantie voor kwaliteitswerk door gecertificeerde experts

     

    Wat is energiewinst ?

    Om inzicht te krijgen in de energiewinst door isolatie, dient u rekening te houden met het principe van warmteoverdracht. Warmte verplaatst zich van nature van warme naar koude gebieden, en thermische isolatie beperkt deze ongewenste overdracht.

    Als uw huis niet geïsoleerd is, kan het in de winter veel warmte verliezen. Bijvoorbeeld bij een slecht geïsoleerd huis, kan de warmte van je verwarmingssysteem gemakkelijk ontsnappen via je muren, vloeren, plafonds of ramen, wat resulteert in een overmatig energieverbruik om een comfortabele binnentemperatuur te behouden.

    Hetzelfde geldt in de zomer, wanneer uw woning mogelijk te maken krijgt met aanzienlijke warmtewinst, wat kan leiden tot een verhoogd gebruik van uw airconditioningsysteem.

    Isolatie helpt om een barrière te creëren tegen deze ongewenste en energie-intensieve warmtewinsten en verliezen. Hierdoor kunt u een meer constante binnentemperatuur behouden door de hoeveelheid warmte die door de muren van uw huis wordt overgedragen te verminderen.

    Door uw huis te isoleren, bespaart u dus energie. De energiebesparing wordt gemeten door het verschil te berekenen tussen het energieverbruik vóór en na de isolatie. Na het aanbrengen van de isolatie zal het warmteverlies verminderen, waardoor uw verwarmings- en airconditioningsysteem efficiënter kan werken. Hierdoor hoeft u minder energie te verbruiken om een comfortabele temperatuur te behouden

    Isolatie diagnose van een woning

    Welke factoren beïnvloeden de berekening van de energiebesparing?

    Om de energiebesparing te berekenen, moet er rekening gehouden worden met een aantal factoren. Allereerst spelen het type en de dikte van de gebruikte isolatie een cruciale rol in de berekening. Isolatiematerialen zoals glasvezel, minerale wol, polystyreen of polyurethaan schuim kunnen verschillende prestatieniveaus hebben op het gebied van warmteweerstand en verschillen daarom sterk in prijs.

    Ten tweede is het oppervlak dat geïsoleerd moet worden een belangrijke factor. Hoe groter het oppervlak, des te groter het warmteverlies of de warmtewinst. Tevens dient er rekening gehouden te worden met de indeling van het huis, de muren, ramen, vloeren en plafonds. Eventuele koudebruggen of luchtlekken kunnen leiden tot extra warmteverlies.

    Tot slot is het klimaat waarin u woont ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. In een koude regio zullen uw behoeften verschillen van die in een warme regio. Effectieve isolatie kan bijdragen aan het verkleinen van de benodigde omvang van verwarmings- of koelsystemen, waardoor de efficiënte ervan verbetert.

    Vraag ons team van experts om advies

    Hoe worden de energiebesparingen berekend?

    Verschillende methoden kunnen worden toegepast om energiebesparingen te berekenen. De meest gebruikte methode is energiesimulatie, waarbij thermische simulatie software wordt ingezet om uw huis te modelleren en de potentiële energiebesparingen te schatten. Het neemt diverse aspecten in overweging, waaronder de weersomstandigheden en het energieverbruikspatroon van het huishouden.

    Een alternatieve methode om deze besparingen te berekenen, omvat het vergelijken van het energieverbruik vóór en na isolatie aan de hand van uw energierekeningen. Deze aanpak vereist echter dat gegevens over een voldoende lange periode worden verzameld om rekening te houden met seizoensgebonden variaties en om een zo nauwkeurig mogelijk resultaat te verkrijgen.

    Onze tips voor maximale energiebesparing

    Hier is ons advies om maximale energiebesparing te realiseren door middel van uw huis te isoleren:

    Kies isolatie met kwaliteit

    Het is belangrijk om isolatiemateriaal te kiezen met een goede thermische weerstand en een lage thermische geleidbaarheid. Raadpleeg de aanbevelingen van experts of vraag een vakman om het meest geschikte isolatiemateriaal voor uw project te kiezen.

    Cellulosewatten
    Sarking techniek

    Zorgvuldige installatie

    Als u kiest voor een zorgvuldige installatie van de isolatie, zal dat de effectiviteit van uw isolatie alleen maar verbeteren. Er mogen geen openingen zijn tussen de isolatiematerialen, en koudebruggen dienen te worden vermeden.

    Volledige isolatie

    Voor de best mogelijke resultaten is het belangrijk om alle delen van het huis te isoleren, inclusief muren, vloeren, plafonds, daken, deuren, kelders en zolders. Door het volledig isoleren van uw huis kunt u het warmteverlies nog verder beperken.

    Isolatie van buitenmuren
    isolation façade

    Let op koudebruggen

    Koudebruggen vormen gevoelige punten waar warmte gemakkelijk kan ontsnappen. Dit kunnen aansluitingen zijn tussen muren, plafonds of ramen, ze zijn de belangrijkste punten van warmteverlies in een slecht geïsoleerd huis.

    Klimaatgerichte isolatie

    Afhankelijk van de regio waarin u woont, zullen uw isolatie behoeften anders zijn. Als u in een koude regio woont, heeft u dikkere, effectievere isolatie nodig om de kou buiten te houden. Aan de andere kant, als u in een warme regio woont, heeft u isolatie nodig die uw huis koel houdt.

    Centrum van Bergen
    Gebruik van goed afdichtingsmateriaal

    Verminder luchtlekken

    Zorg voor een luchtdichte omgeving in uw huis als aanvulling op de isolatie. Daarom is het van belang om geschikt afdichtingsmateriaal te gebruiken en blowerdoortests uit te voeren om eventuele warmtelekken op te sporen.

    Controleer de efficiëntie van ramen

    Ramen zijn vaak de bronnen van aanzienlijk warmteverlies. Om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren, raden we aan te kiezen voor ramen met dubbele beglazing en een goede warmtedoorgangscoëfficiënt.

    Venster

    Het is van cruciaal belang om de energiewinst van het isoleren van uw huis te berekenen om de effectiviteit van uw investering te beoordelen. Door rekening te houden met deze factoren en ons advies op te volgen, kunt u uw energiebesparingen optimaliseren. Zo draagt u niet alleen bij aan een kleinere ecologische voetafdruk, maar verlaagt u ook uw energiekosten.

    Rate this page