+32 491 76 97 74

Uw expert in gevelisolatie

Isoleaz begeleidt u bij de isolatie van uw gevel in België

Subsidie

Onze experts helpen u bij het verkrijgen van subsidies voor de isolatie van uw woning

Ondersteuning op maat

Wij zorgen voor een goede ondersteuning van het project. Voor, tijdens en na de werkzaamheden

Uw isolatie expert

Samenwerken met Isoleaz is een garantie voor kwaliteitswerk door gecertificeerde experts

Bij ISOLEAZ zijn we gespecialiseerd in gevelisolatie in België. Wij bieden een verscheidenheid aan diensten om aan uw behoeften te voldoen, of het nu gaat om de renovatie van uw binnen- of buitengevel of voor uw spouwmuren. Ons team van experts staat tot uw beschikking om u van het beste advies te voorzien en u te begeleiden tijdens uw isolatieproject.

Isolatie is een essentiële ingreep voor een comfortabel en ecologisch huis

Isolatie is een zeer gangbare werkmethode die tot doel heeft het thermisch comfort van uw huis te verbeteren. Om een goed begrip te krijgen van de verschillende aspecten van dit proces, is het belangrijk om de verschillende stappen te kennen, de prijzen te begrijpen en op de hoogte te zijn van de verschillende isolatietechnieken die beschikbaar zijn. Bij Isoleaz zijn we er om u te begeleiden en u ons beste advies te geven voor al uw bouw- en renovatieprojecten.

Wat is gevelisolatie?

In eerste instantie is het belangrijk om te begrijpen wat gevelisolatie inhoudt en wat het voor u kan betekenen. De muren en gevels van uw huis zijn belangrijke bronnen van warmteverlies in uw woning.

Gevelisolatie omvat het gebruik van verschillende isolatiematerialen die het totale warmtedoorgangscoëfficiënt van de woning aanzienlijk verminderen. Naast de thermische aspecten biedt het isoleren van uw gevel u vele voordelen:

  • Vermindering van energieverbruik
  • Vermindering van broeikasgassen
  • Verbetering van het binnencomfort
  • Vermindering van condensatie
  • Vermindering van geluidshinder
  • Verhoging van de waarde van uw huis
Diagnostique isolation de maison
processus isolation façade extérieure

Wat zijn de verschillende fasen van het gevelisolatieproces?

In een slecht geïsoleerd huis kunt u grote temperatuurverschillen ervaren, zowel in de zomer als in de winter. Door uw gevel te isoleren, creëert u een thermische barrière rondom uw huis. Het isoleren van uw woning vereist de expertise van professionals en isolatie-experts, zoals die van Isoleaz.

Om tot een effectieve en kwalitatieve oplossing te komen, moeten verschillende stappen zorgvuldig worden gevolgd. Allereerst voert onze sitemanager een inspectie uit van de gevel van uw woning om de algehele staat ervan te beoordelen. Vervolgens wordt er een initiële diagnose van het werk gesteld. Zodra de projectanalyse is afgerond, kan het werk beginnen. De gevel wordt voorbereid en gereinigd voordat de wapening wordt geïnstalleerd en isolatiematerialen worden aangebracht. Na het aanbrengen van de afwerking voeren wij een eindinspectie uit.

Waarom is het belangrijk om uw woning te isoleren?

De voordelen van gevelisolatie

Gevelisolatie heeft veel belangrijke voordelen. Allereerst verbetert het de energie-efficiëntie van uw huis aanzienlijk door het warmteverlies te verminderen. Hierdoor kunt u het hele jaar door besparen op verwarmings- en koelingskosten.

Bovendien helpt goede gevelisolatie om een comfortabeler binnenklimaat te creëren door temperatuurschommelingen en ongewenste tocht te elimineren. Het speelt ook een cruciale rol bij geluidsisolatie door externe ruis te verminderen. Ten slotte verbetert gevelisolatie de esthetische uitstraling van uw gebouw en kan het zelfs de waarde ervan op de vastgoedmarkt verhogen.

De nadelen van gevelisolatie

Hoewel gevelisolatie veel voordelen heeft, is het belangrijk om rekening te houden met enkele mogelijke nadelen. Allereerst kan de installatie van gevelisolatie aanzienlijk werk vereisen, wat kan leiden tot hoge kosten, vooral als aanvullende renovaties nodig zijn. Bovendien is het belangrijk om te weten dat het toevoegen van een isolerende laag het uiterlijk van het gebouw kan veranderen, wat sommige huiseigenaren misschien niet bevalt.

Daarnaast kan een slechte installatie van de isolatie leiden tot vocht- of condensatieproblemen in uw huis. Tot slot vereist gevelisolatie regelmatig onderhoud om de effectiviteit zo lang mogelijk te behouden.

Welk isolatiemateriaal past bij uw gevel?

Het isoleren van uw huis is een belangrijke beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen. Bij het kiezen van isolatie voor uw gevel zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hierbij kunt u denken aan de thermische prestaties, akoestische kenmerken, vochtbestendigheid en duurzaamheid van de isolatiematerialen.

De verschillende vormen van gevelisolatie

Bij Isoleaz bieden we u verschillende vormen van isolatie voor uw gevel:

isolation sous forme de panneaux

In de vorm van panelen

Het gemak van de installatie van isolatie in de vorm van panelen maakt een snelle en efficiënte installatie mogelijk om de energie-efficiëntie van uw gevel te verbeteren.

isolation façade sous forme de rouleaux

In rolvorm

De grote flexibiliteit van de isolatie in de vorm van een rol maakt het mogelijk om zich gemakkelijk aan te passen aan de verschillende geveloppervlakken en maakt het dus mogelijk om een homogene en efficiënte isolatie te hebben.

isolation façade sous forme d'enduit

In de vorm van coating

Het vermogen van isolatie in de vorm van gips om een continue en waterdichte thermische envelop op de gevel te creëren, zorgt voor effectieve isolatie met behoud van de esthetiek van uw huis.

De verschillende soorten gevelisolatiematerialen

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die worden gebruikt voor gevelisolatie. Er zijn 3 categorieën, die verschillen afhankelijk van de gebouwen en de energiebehoeften van onze klanten:

isolants naturels murs extérieurs

Natuurlijke isolatie

Met als belangrijkste voordelen om ecologisch en bijzonder economisch te zijn, omvat deze grote categorie materialen zoals schapenwol, kurk en cellulosewatten.

isolants minéraux

Minerale isolatoren

Met goede thermische eigenschappen heeft deze categorie – inclusief glas- of steenwol – een uitstekende brandwerendheid, geluidsisolatie en hoge duurzaamheid.

isolants synthétiques murs extérieurs

Synthetische isolatie

Vanwege hun lichtheid en installatiegemak biedt synthetische isolatie – polystyreen en polyurethaan – een hoge thermische efficiëntie en een goede weerstand tegen vocht.

Wat zijn verschillende gevelisolatietechnieken?

De isolatie van een gevel kan met drie technieken worden bereikt. Elk van hen zal een eigen esthetische weergave met zich meebrengen, terwijl het op de lange termijn voordelen en beperkingen bezit.

Bekleding

Bij een renovatie of de ontwikkeling van een gevel is gevelbekleding een vaak genoemde technische term. Deze methode bestaat uit het aanbrengen van een beschermende coating op de eerder geplaatste isolatie, waardoor meerdere voordelen worden geboden. Naast het verbeteren van de esthetiek van uw huis, draagt gevelbekleding bij aan energiebesparing door de thermische isolatie te versterken. Het beschermt ook de structuur van uw huis tegen slecht weer en waterinfiltratie. Het is een techniek die kan worden uitgevoerd met verschillende materialen zoals hout, steen of composiet.

Gecoate panelen

Isolatie met gecoate panelen is een effectieve en betaalbare methode om de thermische isolatie van een gevel te verbeteren. Het gaat om het installeren van isolatiepanelen aan de buitenkant van de muur en deze vervolgens te bedekken met een afwerkingscoating. Deze panelen kunnen worden gemaakt van polystyreen, minerale wol of andere isolatiematerialen en helpen een extra barrière te creëren tegen warmteverlies. Gecoate panelen bieden ook extra bescherming tegen weersinvloeden en schade.

Isolerende coating

Isolatie met isolerende coating bestaat uit het rechtstreeks op uw gevel aanbrengen van een speciaal geformuleerde coating, met daarin isolerende korrels en bindmiddelen. De isolerende coating creëert een effectieve thermische barrière, waardoor warmteverlies en koudebruggen worden verminderd. Deze techniek optimaliseert het interieurcomfort, verlaagt de energiekosten en draagt bij aan een kleinere ecologische voetafdruk.

Buitengevelisolatie vs binnengevelisolatie

Dit is een vaststaand feit en heel logisch. Hoe meer geïsoleerd uw huis is, hoe minder energie het zal verbruiken, zodat de temperatuur ideaal blijft voor uw dagelijks comfort. In dit geval hebben de isolatie van een buitengevel – de ETICS genoemd – en de isolatie op een binnenmanier – ITI genaamd – beide veel voor- en nadelen. Laten we samen de belangrijkste principes van deze twee technieken ontdekken.

Buitenisolatie (ETICS)

Externe thermische isolatie is een zeer effectieve methode om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren. Deze techniek houdt in dat er een isolerende laag op de buitenmuren wordt aangebracht, waardoor er een beschermende thermische omhulling ontstaat. De voordelen van externe thermische isolatie zijn talrijk.

Door externe thermische isolatie wordt warmteverlies verminderd, wat helpt om een comfortabele binnentemperatuur te behouden en de behoefte aan verwarming te verminderen. Daarnaast verbetert externe thermische isolatie de geluidsisolatie, waardoor externe geluidsoverlast wordt verminderd. Het helpt ook bij het voorkomen van koudebruggen en vochtinfiltratie, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van uw huis.

Ten slotte biedt externe thermische isolatie ook een esthetische verbetering doordat het het uiterlijk van de gevel verandert en het een moderne en elegante uitstraling geeft.

Isolation de façade
isolation de façade

Binnenisolatie

Thermische binnenisolatie is een methode die wordt gebruikt om de energie-efficiëntie van een woning te verbeteren door het verminderen van warmteverlies van binnenuit. Hierbij wordt een isolatielaag aangebracht op binnenmuren, zoals muren, vloeren of plafonds. Deze methode heeft vele voordelen. Allereerst zorgt het voor een beter thermisch comfort doordat het de temperatuur in huis constant houdt. Dit vermindert de afhankelijkheid van airconditioning of verwarming, waardoor het energieverbruik en de kosten worden verlaagd.

Daarnaast kan thermische binnenisolatie de geluidsisolatie verbeteren door geluidsoverdracht door muren te verminderen. Het biedt ook meer flexibiliteit bij het kiezen van isolatiematerialen en bij renovaties, omdat het geen grote aanpassingen aan de buitenkant van het gebouw vereist. Tot slot draagt het bij aan de algehele energie-efficiëntie van het gebouw en verkleint het de ecologische voetafdruk.

Vraag raad aan ons team van experts

Hoe schat u de isolatie van een gevel in?

Het uitvoeren van belangrijke werkzaamheden, zoals het isoleren van een gebouw, kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen. De prijs van isolatie wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Het type isolatie, het oppervlak dat moet worden geïsoleerd, het gebruikte isolatiemateriaal, de toegepaste methode en de complexiteit van de locatie zijn allemaal van invloed op de uiteindelijke prijs.

Daarnaast spelen ook de arbeidskosten een rol, die kunnen variëren afhankelijk van de professionals die worden ingeschakeld en de geografische locatie.

Ondanks de verschillende factoren die in overweging worden genomen, kunnen we een prijsklasse vaststellen tussen de 130 en 160 euro per vierkante meter.

De verschillende subsidies die er zijn

Natuurlijk zijn de tarieven voor isolatie nog steeds vrij hoog. Om u te helpen bij het maken van deze keuze, hebben de staat en de lokale autoriteiten verschillende premies en financiële ondersteuningsmogelijkheden ingesteld. Hier volgt een kort overzicht van de subsidies waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van de regio in België waarin u woont.

Isolatiepremies voor Wallonië

Deze woonsubsidie in het Waalse gewest, in het zuiden van België, is vooral bedoeld voor mensen die hun woning energiezuiniger willen maken. Om in aanmerking te komen voor deze premie, zijn er verschillende criteria waaraan voldaan moet worden. Zo moet de woning zich bevinden in deze regio en moet het gebouw minstens 15 jaar oud zijn.

Isolatiepremies voor Brussel

Sinds 2022 heeft het premiesysteem in België een kleine update ondergaan in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De energiepremie is omgedoopt tot de RENOLUTION Premium. Net als de huursubsidie kan deze pas worden aangevraagd na de voltooiing van de werkzaamheden voor de inwoners van de hoofdstad. Dit helpt individuen hun werk te financieren tot een minimum van 50%. Om deze subsidie te ontvangen, moet de renovatie in de lijst staan van werken die in aanmerking komen voor deze premie, zoals gevel, dak, vloeren, sanitair, etc.

Primes rénovation RENOLUTION Bruxelles

Isolatiepremies voor Vlaanderen

Voor het Vlaamse gewest worden verschillende premies en interventies geïmplementeerd om huiseigenaren te ondersteunen bij energiebesparing. Denk aan renovatiepremies, premies die worden betaald door netbeheerders en de verlaging van de onroerende voorheffing voor nieuwbouwwoningen.

Onze werkgebieden

Wij zijn actief in heel België.

Rate this page