+32 491 76 97 74

Uw expert in buitengevel isolatie

Isoleaz begeleidt u bij de isolatie van uw gevel in België

Bij ISOLEAZ zijn we gespecialiseerd in gevelisolatie in België. Wij bieden een verscheidenheid aan diensten om aan uw behoeften te voldoen, of het nu gaat om de renovatie van uw binnen- of buitengevel of voor uw spouwmuren. Ons team van experts staat tot uw beschikking om u van het beste advies te voorzien en u te begeleiden tijdens uw isolatieproject.

Buitengevelisolatie: een essentiële ingreep

Vaak wordt dit concept aangeduid als ETICS – External Thermal Insulation Composite System. Het houdt in dat er een isolatielaag en een nieuwe coating op de buitenmuren van uw gebouw worden aangebracht. Het doel is om een thermische omhulling te creëren, waardoor de energie-efficiëntie van het gebouw verbetert en warmteverlies door de buitenmuren wordt verminderd.

Deze techniek is erg populair en wordt vooral gebruikt om muren te isoleren tijdens een renovatie of wanneer de basisisolatie onvoldoende is. Om het volledige proces goed te begrijpen, is het belangrijk om de belangrijkste verschillen met het isoleren van een binnenmuur te kennen en de stappen te volgen. De experts van ISOLEAZ staan klaar om u te ondersteunen.

Wat is gevelisolatie?

U moet weten dat isolatie van buitenaf zeker de meest relevante en effectieve oplossing is om uw huis te isoleren. Het is echter ook de duurste optie. Daarom is het noodzakelijk om goed geïnformeerd te zijn over deze techniek om de best mogelijke beslissing te nemen. Door de isolatie van de gevel van buitenaf kunt u uw gebouw isoleren door de koudebruggen op uw gevels te verwijderen.

Het uitvoeren van isolatiewerken van buitenaf is echter een langdurig project. Deze werken zijn vrij lang en delicaat om uit te voeren. Het is dus belangrijk om goed te budgetteren voor deze renovatie en u bewust te zijn van de sterke en zwakke punten. Het volledige team van ISOLEAZ zal er zijn om u effectief te ondersteunen in uw project.

Diagnostique isolation de maison
processus isolation façade extérieure

Wat zijn de verschillende fasen van het buitengevelisolatieproces?

Als onderdeel van de isolatie van uw buitengevel hebben we een structuur die u begeleidt. Ontdek de verschillende stadia van onze buitenmuur isolatie service.

  • Installatie van isolatie:
    Bij deze eerste stap worden isolatiepanelen aan de buitenkant van uw gevel bevestigd. Deze panelen kunnen gemaakt zijn van isolatiematerialen zoals polystyreen of minerale wol. Ze zijn vochtbestendig en worden met speciale lijm op de bestaande muur bevestigd.

 

  • Installatie van een draagstructuur:
    De draagstructuur, ook wel bekend als de “kodrering”, wordt op de bestaande gevel bevestigd. Het doel van de draagstructuur is om zowel het isolatiemateriaal als de buitenafwerking te ondersteunen. De buitenafwerking beschermt het geheel en geeft uw gebouw een esthetische uitstraling.

 

  • Plaatsing van nieuwe gevelbekleding:
    De laatste stap omvat de keuze en installatie van de gevelbekleding. U heeft verschillende opties, zoals gevelpleister, vezelcementplaat, gips, enzovoort.

Waarom uw buitenmuur isoleren?

Over het algemeen kiest men voor externe thermische isolatie wanneer men de gevel volledig wil renoveren. Dit kan een goede oplossing zijn om oude gebouwen in slechte staat en zonder isolatie te renoveren. Laten we eens kijken naar de verschillende voordelen en nadelen van deze methode.

De voordelen van buitenmuren isoleren

Natuurlijk, dankzij deze techniek zult u een beter comfort van het leven ervaren. In de winter zult u profiteren van een warmer huis en in de zomer van een koeler huis.

Bovendien zal uw gebouw dankzij de isolatie en de nieuwe coating aanzienlijk waterdichter worden. De gevel zal beter beschermd zijn tegen verschillende slechte weersomstandigheden. Door geluidsoverlast van buitenaf te verminderen, zal deze service ook alle binnen- of buitengeluiden verminderen die schadelijk zijn voor uw comfort. De isolatielaag voorkomt koudebruggen binnen het gebouw. Tot slot is er, in tegenstelling tot isolatie van binnenuit, geen ruimteverlies wanneer u buitenmuren isoleert.

De nadelen van buitenmuren isoleren

Net als alle werkzaamheden met betrekking tot de renovatie van een woning, heeft het isoleren van de buitengevel ook zijn zwakke punten. Een van de belangrijkste overwegingen is de kostprijs. Thermische isolatie van buitenaf is waarschijnlijk de duurste dienst, maar het is logischerwijs ook de meest effectieve manier om uw huis te beschermen.

Daarnaast is het isoleren van een buitengevel een vrij complexe klus die meer tijd in beslag zal nemen in vergelijking met veel andere diensten.

Vraag raad aan ons team van experts

Welke isolatie kiezen voor de buitengevel?

Vanaf het moment dat u besluit om uw buitengevel te isoleren, zult u belangrijke beslissingen moeten nemen om het proces soepel te laten verlopen. De eerste stap is het kiezen van de isolatie die het beste past bij uw verwachtingen uit de belangrijkste isolatiecategorieën.

De verschillende vormen van gevelisolatie

De experts van ISOLEAZ bieden u verschillende vormen van isolatie voor uw buitengevels:

isolation sous forme de panneaux

Panelen

Het gemak van de installatie van isolatie in de vorm van panelen maakt een snelle en efficiënte installatie mogelijk om de energie-efficiëntie van uw gevel te verbeteren.

isolation façade sous forme de rouleaux

Rol

De grote flexibiliteit van de isolatie in de vorm van een rol maakt het mogelijk om zich gemakkelijk aan te passen aan de verschillende geveloppervlakken en maakt het dus mogelijk om een homogene en efficiënte isolatie te hebben.

isolation façade sous forme d'enduit

Coating

Het vermogen van isolatie in de vorm van gips om een continue en waterdichte thermische envelop op de gevel te creëren, zorgt voor effectieve isolatie met behoud van de esthetiek van uw huis.

De verschillende soorten gevelisolatiematerialen

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die worden gebruikt voor gevelisolatie. Er zijn 3 categorieën, die verschillen afhankelijk van de gebouwen en de energiebehoeften van onze klanten:

isolants naturels murs extérieurs

Natuurlijke isolatie

Met als belangrijkste voordelen om ecologisch en bijzonder economisch te zijn, omvat deze grote categorie materialen zoals schapenwol, kurk en cellulosewatten.

isolants minéraux

Minerale isolatie

Met goede thermische eigenschappen heeft deze categorie – inclusief glas- of steenwol – een uitstekende brandwerendheid, geluidsisolatie en hoge duurzaamheid.

isolants synthétiques murs extérieurs

Synthetische isolatie

Vanwege hun lichtheid en installatiegemak biedt synthetische isolatie – polystyreen en polyurethaan – een hoge thermische efficiëntie en een goede weerstand tegen vocht.

Wat zijn de verschillende afwerkingsmogelijkheden?

Na het plaatsen van de isolatielaag moet u een afwerking kiezen, die de coating van uw gevel wordt genoemd.

Er zijn verschillende opties beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor bakstenen gevelbeplating, houten of metalen gevelbekleding, of gevelpleister, ook wel bekend als gips.

Gevel- of Sierpleister

Gevel- of sierpleister is waarschijnlijk de eenvoudigste en meest betaalbare keuze. De installatie is inderdaad zeer snel, waardoor u uw gevel een nieuwe look kunt geven, voor een meer toegankelijke prijs. Gevelcoatings maken een ruimere keuze aan afwerkingen mogelijk, voor een gevel die geschikt is voor zowel traditionele als modernere architectuur.

Gevelstenen of Geveltegels

Deze specifieke coating maakt het eenvoudig om een buitenbekleding te installeren waarbij de gevelstenen puur een esthetische functie hebben. Bovendien is het vrijwel onmogelijk om het verschil met echte bakstenen te onderscheiden. Deze stenen zijn relatief dun en hoeven geen zware belasting te dragen. De installatie verloopt snel en is kostenefficiënt.

Houten of metalen gevelbekleding

 

Dit is momenteel een van de meest populaire coatings. Het zal ongetwijfeld uw gebouw een veel natuurlijkere en warmere uitstraling geven. U kunt kiezen tussen geautoclaveerd hout of tropisch hardhout. Als alternatief kan stevigere gevelbekleding zoals staal, aluminium of PVC ook een interessante optie zijn. Metalen gevelbekleding biedt tal van afwerkingen, is buitengewoon robuust en heeft een lange levensduur.

Nieuw gemetselde
muur

Verlang je naar een meer klassieke uitstraling? Dan is een gemetselde muur met echte bakstenen wellicht iets voor jou. Dit zorgt voor een tijdloze uitstraling die de tand des tijds doorstaat. Natuurlijk is dit een duurdere optie, maar het kan zeker de moeite waard zijn als je van plan bent om je gevel te renoveren.

Vraag raad aan ons team van experts

Wat zijn de kosten voor buitengevelisolatie?

Het isoleren van uw buitengevel zal aanzienlijk bijdragen aan het verlagen van uw energiekosten. Voordat we samen aan de slag gaan, willen we u uitnodigen om een formulier in te vullen. Hierbij is het belangrijk om zo gedetailleerd mogelijk te zijn met uw technische informatie.

Deze gegevens zijn van onschatbare waarde om u het meest eerlijke zakelijke voorstel te kunnen bieden. Omdat de kosten van een dergelijke service kunnen variëren op basis van de gebruikte methoden, het type isolatie en de complexiteit van de locatie, kunnen we een gemiddelde prijsrange vaststellen van 130 tot 160 euro per vierkante meter.

De verschillende mogelijke subsidies

Om u te ondersteunen bij het financieren van dit voordeel, zijn er in 2023 verschillende oplossingen beschikbaar. De overheid heeft diverse financiële steunmaatregelen ingevoerd. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste mogelijke premies voor de renovatie van uw woning, afhankelijk van de regio in België waar uw huis zich bevindt.

Isolatiepremies voor Wallonië

In het Waals Gewest zijn er twee afzonderlijke premies beschikbaar om uw project te financieren. Ten eerste is er de auditpremie, die de kosten dekt die verband houden met een energie-audit. Zoals de naam suggereert, moet deze audit worden uitgevoerd vóór de aanvang van de werkzaamheden. Daarnaast kunt u kiezen voor de Werkpremie, die wordt toegekend op basis van het soort werkzaamheden dat u van plan bent uit te voeren. We raden u aan de lijst van renovaties te raadplegen die in aanmerking komen voor deze premie, zoals dakisolatie of elektrische installaties.

Isolatiepremies voor Brussel

Sinds 2022 heeft de Brusselse Energiepremie een transformatie ondergaan en gaat nu door het leven als de RENOLUTION Premium. Na de voltooiing van de werkzaamheden bij u thuis, bent u vast nieuwsgierig om er meer over te weten. Het hoofddoel van deze ondersteuning is om individuen te assisteren bij het verbeteren van de energieprestaties van hun woningen. Het verkrijgen van deze bonus is eveneens gebaseerd op een specifieke lijst van criteria.

Primes rénovation RENOLUTION Bruxelles

Isolatiepremies voor Vlaanderen

Ten slotte biedt het Vlaamse gewest verschillende vormen van ondersteuning aan, zoals een verlaging van de onroerende voorheffing voor nieuwe woningen of renovatiepremies.

Rate this page