+32 491 76 97 74

Uw expert in gevelisolatie met crepi

Isoleaz ondersteunt u bij het isoleren van uw gevel in België

ISOLEAZ is de deskundige op het gebied van gevelisolatie met pleisterwerk in België. Wij bieden de perfecte oplossing om met vertrouwen de esthetiek, waterdichtheid en energie-efficiëntie van uw gevel te verbeteren. Profiteer van onze expertise, nauwkeurige aandacht voor detail en uitgebreide ervaring voor een gevelisolatie met pleisterwerk van hoge kwaliteit.

Wat is gevelisolatie met crepi?

Bent u op zoek naar de beste oplossing om het thermisch en akoestisch comfort van uw woning te verbeteren? Kies dan voor gevelisolatie met crepi! Deze methode maakt het mogelijk om koudebruggen op muurniveau te elimineren, wat resulteert in betere energieprestaties. Deze bepleistering wordt gebruikt als afwerklaag en is verrijkt met isolatiemateriaal.

Verschillende soorten pleisterwerk

Er zijn twee soorten pleister op isolatie, afhankelijk van hun samenstelling:

  • Minerale pleister: Dit is een dampdoorlatende gevelbekleding die de muren laat ademen, waardoor de luchtvochtigheid wordt gereguleerd en koudebruggen worden geëlimineerd voor betere isolatie. Minerale pleister op gevelisolatie is met name geschikt voor nieuwe muren zonder gebreken.
  • Synthetische pleister: Deze afwerklaag vertoont meer elasticiteit dan minerale pleister, waardoor de kans op scheuren bij toepassing als gevelisolatie wordt verminderd. Het heeft de vorm van een homogene pasta, is flexibel en laat meer damp door dan minerale pleister. Synthetische pleister isoleert en beschermt uw muur door minder vuil vast te houden en regenwater af te voeren.
isolation murs extérieurs

Hoe wordt pleisterwerk aangebracht op isolatie?

Het aanbrengen van pleisterwerk op isolatie vereist diepgaande expertise, bewezen vakmanschap en specifiek gereedschap. Overweeg het toevertrouwen van deze taak aan een gevelisolatiespecialist met ervaring in pleisterwerk, zoals Isoleaz, om de effectiviteit te garanderen.

De procedure verloopt in drie fase:

  • Het plaatsen van de isolatie op uw gevel: Deze stap omvat het aanbrengen van een isolatielaag op de goed droge buitenkant van uw eerder gereinigde muur. Over het algemeen bestaat de gebruikte isolatie uit stijve panelen van geëxpandeerd polystyreen of polyurethaan. Deze isolatiematerialen worden bevestigd met een lijmmortel.
  • Het aanbrengen van de glasvezelversterking: Een tweede laag mortel wordt aangebracht om de eerder aangebrachte isolatielaag te egaliseren. Vervolgens wordt de glasvezelversterking aangebracht en worden de hoeken van de panelen versterkt met hoekprofielen.
  • Het aanbrengen van de crepi:Vervolgens wordt de pleister handmatig over een volgende laag primer aangebracht. Deze primer wordt rechtstreeks op het glasvezelframe aangebracht.

Welke materialen worden gebruikt voor het aanbrengen van crepi op isolatie?

Bij gevelisolatie met crepi wordt deze lichte pleister handmatig aangebracht op de buitenkant van uw gevel. Dit kan met een pleistertroffel of door middel van spuitapparatuur zoals een spuitpistool of pompmachine. De keuze van de applicatiemethode hangt af van het type crepi en de gewenste afwerking.

De crepilaag wordt meestal aangebracht op geïsoleerde panelen van geëxpandeerd polystyreen of polyurethaan. Het is ook mogelijk om het op een laag minerale wol aan te brengen. Panelen isolatie wordt echter aanbevolen vanwege het gemakkelijker verkrijgen van een glad en esthetisch resultaat, met verminderd risico op scheuren.

Vraag raad aan ons team van experts

Wat zijn de voordelen van gevelisolatie met crepi?

Bestand tegen vocht

Crepi, als afwerkingslaag, staat bekend om zijn waterdichtheid, wat uw gevel beschermt tegen vochtindringing. Hoewel het water afstoot, blijft crepi dampdoorlatend, waardoor uw gevel kan ademen en condensatie op de muren wordt voorkomen. Dit versterkt nog meer de vochtbestendigheid.

Hierdoor wordt uw gevel duurzamer en wordt uw huis gezonder doordat het geen last meer heeft van vochtproblemen in de muren.

Esthetiek en afwerking

Crepi op isolatie is de beste keuze voor de afwerking van gevelisolatiewerkzaamheden. Dit materiaal biedt namelijk verschillende afwerkingen, afhankelijk van het type crepi en de applicatiemethode. Gevelisolatie met crepi biedt u een breed scala aan mogelijkheden voor het personaliseren van het esthetische resultaat. U kunt spelen met afwerkingen, texturen en kleuren van de crepi. Bovendien zorgt crepi ervoor dat uw gevel meteen een frisse en verfijnde uitstraling krijgt, naast een gevoel van netheid.

Snelle en betaalbare isolatie

Gevelisolatie met crepi is eenvoudig en snel, vooral wanneer u een spuitpistool of pomp gebruikt. Het aanbrengen met een pleistertroffel is ook eenvoudig, maar kost wel meer tijd.

Crepi behoort ook tot de goedkoopste bekledingen op de markt. Omdat het zeer effectief is in thermische en akoestische isolatie, kan het worden aangebracht in een vrij dunne laag van enkele millimeters. Hierdoor wordt de kosten van het gebruikte materiaal aanzienlijk verminderd.

Gemakkelijk onderhoud

Bij gevelisolatie met crepi krijgt u een oppervlak met een gelijkmatige textuur. Het is eenvoudig te onderhouden door het schoon te maken met verdunde bleek. Daarnaast kunt u uw muren borstelen met een oplossing van azijn, grof zout en water, gevolgd door grondig spoelen met water om uw buitencrepi te reinigen.

Voor grote gevels is een hogedrukreiniger een handige optie. Pas de druk aan naar een lager niveau om alles schoon te maken en zo uw buitenmuur op te frissen.

Vraag raad aan ons team van experts

Hoeveel kost gevelisolatie met crepi?

Een betaalbare isolatietechniek

De kosten van gevelisolatie met crepi variëren afhankelijk van de oppervlakte van de te isoleren muur. Reken gemiddeld op 100 tot 130 euro per vierkante meter te isoleren gevel, exclusief belasting. Dit bedrag is inclusief arbeidskosten. Gevelisolatie met crepi is dus verreweg een van de meest betaalbare technieken om uw buitenmuren te isoleren.

Houd er echter rekening mee dat deze prijs nog steeds kan variëren afhankelijk van het type crepi dat wordt gebruikt, de applicatiemethode, de toegankelijkheid en de staat van uw gevel. Het isolatiebedrijf waarmee u samenwerkt en andere factoren hebben ook invloed op de prijs van uw project.

Staatspremies voor gevelisolatie met crepi

Gevelisolatie met crepi is een eenvoudige, betaalbare en effectieve oplossing om de energieprestaties en waterdichtheid van uw huis te verbeteren. Echter, de kosten kunnen hoog zijn, wat sommigen terughoudend maakt. Hier komt de Belgische overheid te hulp met verschillende financiële stimuleringsmaatregelen. Dit heeft tot doel haar burgers aan te moedigen te investeren in energie-efficiëntie en woningverbeteringen.

Deze steunmaatregelen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals gemeentelijke subsidies, verlaagde btw-tarieven, renteloze leningen en regionale subsidies. België biedt bijvoorbeeld regionale premies voor gevelverbeteringen en isolatie met crepi, maar deze kunnen per regio verschillen.

In het Vlaamse Gewest kunt u bijvoorbeeld aanspraak maken op een renovatiepremie (Mijn Verbouwpremie) of een renovatielening (Mijnverbouwlening). In Wallonië worden woningpremies aangeboden, terwijl de Brusselse Hoofdstedelijke Regio Renolution-premies biedt.

Waar u ook bent in België, u kunt profiteren van deze premies voor gevelisolatie met crepi. Zorg er gewoon voor dat u wordt bijgestaan door een gespecialiseerd gevelisolatiebedrijf in België, zoals Isoleaz. Wij begeleiden u door het hele proces om ervoor te zorgen dat u de juiste steun ontvangt tegen een betaalbare prijs.

Vraag raad aan ons team van experts

Waarom Isoleaz kiezen voor gevelbepleistering van isolatie?

Deskundigheid

Buitengevelisolatie met crepi over isolatiemateriaal vereist gespecialiseerde kennis, ervaring en gereedschap. Isoleaz heeft alle benodigde expertise in huis. Ons team van voortdurend getrainde isolatie-experts is volledig bekend met de nieuwste technologieën en normen binnen de branche. Hierdoor kunnen onze gevelspecialisten u gedurende het gehele project van begin tot eind optimaal adviseren en ondersteunen.

Wij hebben ons ook gevestigd als referentie op het gebied van buitengevelisolatie, wat wordt bevestigd door de positieve feedback van onze klanten. Door gebruik te maken van onze diensten kunt u vertrouwen op onze professionaliteit, expertise en deskundigheid.

Chantier isolation façade
isolation finition enduit de façade

Kwaliteit en duurzaamheid

Bij Isoleaz streven we naar gemoedsrust en tevredenheid voor al onze klanten. Door ons in te schakelen, bent u verzekerd van effectieve gevelisolatie tegen een betaalbare prijs. We leveren uw project op met de verwachte kwaliteit en binnen de afgesproken termijn, zonder verrassingen. Ons werk staat garant voor duurzaamheid, omdat we elk aspect zorgvuldig hebben geëvalueerd om energie-efficiëntie en duurzaamheid te garanderen. Bovendien besteden we aandacht aan de algehele esthetiek, wat resulteert in een nog grotere tevredenheid bij onze klanten.

Rate this page