+32 491 76 97 74

Uw expert in buitenmuurisolatie

Isoleaz helpt u bij de isolatie van uw buitenmuren in België

Premiesteun

Onze experts helpen u bij het verkrijgen van subsidies voor de isolatie van uw woning

Ondersteuning op maat

Wij zorgen voor een goede ondersteuning van het project. Voor, tijdens en na de werkzaamheden

Uw isolatie expert

Samenwerken met Isoleaz is een garantie voor kwaliteitswerk door gecertificeerde experts

Bij ISOLEAZ zijn we gespecialiseerd in gevelisolatie in België. We bieden een breed scala aan diensten om aan uw behoeften te voldoen, of het nu gaat om de renovatie van uw binnen- of buitenmuur, of om de isolatie van uw spouwmuren. Ons team van experts staat klaar om u te voorzien van het beste advies en u te begeleiden bij uw isolatieproject.

De isolatie van buitenmuren: een hoogwaardige energierenovatie!

Om comfort te verbeteren en uw energierekening te verlagen, is de isolatie van buitenmuren de belangrijkste energierenovatie voor een woning. In feite wordt tot 20% van het warmteverlies in een huis veroorzaakt door de muren.

Onze experts staan voor u klaar om u te begeleiden en u te helpen begrijpen waarom dit project van essentieel belang is. We zullen ook de verschillende voordelen van gevelisolatie bekijken, de beschikbare financiële ondersteuning bespreken en u helpen bij het inschatten van uw budget.

Waarom zou u uw muren aan de buitenkant isoleren?

Als u het thermisch comfort in uw woning wilt verbeteren, wordt het isoleren van de muren aan de buitenkant vaak aanbevolen als de ideale oplossing. Deze aanpak zal aanzienlijk bijdragen aan het verbeteren van het comfort, zowel in de zomer als in de winter. Tijdens de koudste periodes van het jaar zal er warmte zijn, terwijl u in de zomer koel blijft. Deze werkzaamheden kunnen ook worden overwogen als u overweegt uw gevel te renoveren. Deze twee projecten gaan duidelijk hand in hand.

Desalniettemin is het belangrijk te realiseren dat de externe renovatie van uw isolatie een langdurig en kostbaar proces is voor de teams. Het proces kost niet alleen tijd, maar is ook vrij duur. Het is daarom raadzaam om het zo goed mogelijk in uw budget op te nemen. Daarom staat het hele team van ISOLEAZ voor u klaar om u effectief te begeleiden. Externe isolatie is een zeer relevante keuze als u uw gevel volledig wilt renoveren, als deze momenteel problemen heeft met waterdichtheid of als uw huis geen spouwmuren heeft.

Diagnostique isolation de maison
isolation murs extérieurs

Wat zijn de verschillende stappen in het isolatieproces?

Door te kiezen voor externe isolatie van uw muren, zult u merken dat het een vrij complexe dienst is die een langdurige bouwperiode met zich meebrengt, zelfs als u besluit samen te werken met een gespecialiseerd bedrijf zoals ISOLEAZ. Desondanks moet deze renovatie worden uitgevoerd via verschillende stappen, die wij nauwgezet volgen. Ontdek de verschillende onmisbare stappen voor een externe isolatieprestatie (ITE).

  • De plaatsing van de isolatie

In eerste instantie, om de renovatie op een goede manier te starten, zullen onze teams van professionele renovatiespecialisten het isolatiemateriaal van uw keuze aanbrengen. Dit kan polyurethaan of geëxtrudeerd polystyreen zijn. Deze materialen zullen worden bevestigd aan de reeds bestaande muur, dit gebeurt met een zeer speciale lijm, met name om bestand te zijn tegen vochtigheid.

  • Het plaatsen van een ondersteunende structuur

De andere belangrijke stap in de dienstverlening is het kiezen uit talrijke afwerkingen. Dit is een zeer belangrijke keuze, die het mogelijk maakt vocht op de best mogelijke manier af te voeren. Let op, in sommige gevallen is het plaatsen van een ondersteunende structuur niet altijd verplicht.

  • Het aanbrengen van een nieuwe gevelbekleding

Ten slotte zal de renovatie worden afgerond met het aanbrengen van de bekleding van uw keuze. Over het algemeen wordt gevelbekleding vaak gekozen door onze klanten, maar het is niet de enige keuze. We zullen ook spreken over pleisterwerk of gevormde muren.

Waarom is het belangrijk om uw huis te isoleren?

Om de energieprestaties van uw woning te verbeteren, blijft de isolatie van de buitenmuren de meest effectieve oplossing. Dit geldt met name voor de renovatie van oude huizen die niet geïsoleerd zijn of gewoon in slechte staat verkeren.

Externe isolatie biedt tal van voordelen voor uw woning, zoals echt thermisch comfort, esthetische verbeteringen en uiteraard energiebesparingen. Laten we ook kijken naar de mogelijke nadelen van deze dienstverlening die door onze structuur wordt aangeboden, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

De voordelen van de isolatie van buitenmuren

En wat betreft de belangrijkste voordelen kunnen we alleen maar erkennen dat externe isolatie echt een verbetering van het leefcomfort biedt. Ongeacht het seizoen zal uw woning nu op de juiste temperatuur zijn. Meer warmte in de winter en aanzienlijk koeler tijdens de warmste temperaturen van het jaar. Bovendien zal uw gebouw aanzienlijk verbeteren qua waterdichtheid, dankzij de isolatie en de nieuwe bekleding. De nieuwe externe isolatie zal ook een waardevermeerdering van uw vastgoed mogelijk maken voor een betere verkoop op termijn. Tot slot is het grootste voordeel zonder twijfel de mogelijkheid om aanzienlijke besparingen te realiseren op uw energierekening. Een ander interessant voordeel is dat de isolatielaag de vorming van thermische bruggen in uw gebouw voorkomt.

 

De nadelen van de isolatie van buitenmuren

Hoewel de voordelen talrijk zijn, is het belangrijk om de kleine zwakke punten niet te verwaarlozen voordat u uw uiteindelijke beslissing neemt. Bovenaan de lijst kunnen we het vrij hoge kostenplaatje van externe isolatie noemen. Dit vormt de belangrijkste hindernis voor veel klanten. We kunnen ook het tijdsaspect bespreken dat nodig is voor externe renovatie. Ook dit kan een belemmering vormen voordat het project wordt gestart, omdat het een aanzienlijke bouwplaats binnen uw huis met zich meebrengt.

Vraag raad aan ons team van experts

Welke isolatiematerialen te kiezen voor buitenmuren?

Vanaf het begin van uw renovatieproject moeten verschillende stappen worden gevolgd voor een soepel verloop van de werkzaamheden. Een van de meest essentiële stappen is ongetwijfeld de keuze van een geschikt isolatiemateriaal. Ons team van specialisten staat klaar om u te begeleiden en de voordelen en nadelen van elke belangrijke categorie aan u te tonen. Afhankelijk van de aard van uw gebouw en het gewenste energieprestatieniveau, kunt u uw keuze maken.

isolants naturels murs extérieurs

Natuurlijke isolatiematerialen

Met als belangrijkste voordelen dat het milieuvriendelijk is en bijzonder kosteneffectief, omvat deze grote categorie materialen zoals schapenwol, kurk en cellulosewatten.

isolants minéraux

Minerale isolatiematerialen

Met goede thermische eigenschappen heeft deze categorie, waaronder glaswol of steenwol, uitstekende vuurbestendigheid, goede geluidsisolatie en een hoge duurzaamheid.

isolants synthétiques murs extérieurs

Synthetische isolatiematerialen

Vanwege hun lichtheid en gemakkelijke installatie bieden synthetische isolatiematerialen, zoals polystyreen en polyurethaan, een hoge thermische efficiëntie en goede vochtbestendigheid.

Wat zijn de verschillende afwerkingsmogelijkheden?

Voorafgaand aan de voltooiing van de isolatie van buitenmuren komt een laatste stap naar voren als absoluut essentieel: het bepalen van uw afwerking. Dit wordt ook wel de keuze van uw nieuwe gevelbekleding genoemd. Er zijn drie verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van het basismateriaal van de constructie. Deze verschillende technieken resulteren in volledig verschillende afwerkingen. Het is dus bijzonder belangrijk om te weten waar u aan toe bent. We zullen het dan hebben over bepleisterde isolatie, gevelbekleding of de installatie van een dubbele muur. Laten we ons richten op deze drie mogelijke afwerkingen.

Gevelpleister of crepi

Als u de eenvoudigste en meest betaalbare keuze wilt maken, is gevelpleister ongetwijfeld de beste optie. De isolatie kan eenvoudig worden bevestigd met behulp van pluggen of een mortellijm op de buitenmuur van uw woning. Vervolgens wordt de isolatie bedekt met een eerste pleisterlaag, gevolgd door een grondlaag om te egaliseren, en tot slot een afwerkingspleister. Gevelpleisters en crepi bieden een breed scala aan afwerkingsmogelijkheden, zodat uw gevel modern of traditioneel kan zijn, afhankelijk van uw wensen.

Gevelbekleding

Het is moeilijk om te praten over de verschillende afwerkingsopties zonder gevelbekleding te noemen. Deze techniek omvat namelijk een structuur die op de buitenmuur wordt bevestigd en als ondersteuning voor de isolatie dient. Op deze manier wordt uw isolatie beschermd tegen weersinvloeden. Dit is niets meer dan het meest trendy ondersteuningssysteem van de afgelopen jaren. Met name omdat verschillende soorten gevelbekleding te onderscheiden zijn: houten gevelbekleding, metalen gevelbekleding, PVC-gevelbekleding. Allemaal zullen ze dienen om een nieuwe esthetiek aan uw gebouw te geven. Het is opmerkelijk dat gevelbekleding vaak wordt gekozen door huishoudens, omdat dit een aanzienlijk warmere en natuurlijkere uitstraling aan een huis geeft. Metalen gevelbekleding is daarentegen zeer robuust en biedt een lange levensduur aan de eigenaars.

De gemetselde muur

Laatste techniek die bijzonder relevant blijkt te zijn, is de gemetselde muur met dubbele wand of dubbele muur. Hierbij wordt isolatie mechanisch aangebracht op een binnenmuur en een buitenmuur, waarbij de laatste als afwerking fungeert. Beide muren worden vervolgens bevestigd met behulp van een verankeringssysteem. Dit is ongetwijfeld een effectieve techniek met een natuurlijke uitstraling, maar deze blijft wel bijzonder kostbaar.

 

Vraag raad aan ons team van experts

Hoe kan men de kosten van een energierennovatie inschatten?

De isolatie van buitenmuren, die aanzienlijke energiekosten kan verminderen, zoals we zojuist hebben aangetoond, is een bijzonder interessante oplossing. Toch blijft het belangrijkste struikelblok voor huishoudens het budget dat moet worden toegewezen aan dit soort diensten.

Om een duidelijke en nauwkeurige schatting te krijgen van dit nieuwe renovatieproject, nodigen we u uit om ons formulier in te vullen, met de meest gedetailleerde informatie, zoals de oppervlakte van uw woning en natuurlijk de gewenste dienstverlening. Na ontvangst van deze aanvraag zal ons verkoopteam zo snel mogelijk contact met u opnemen om u een persoonlijke en uitgebreide offerte te bezorgen. Over het algemeen schatten we echter de prijsklasse tussen 130 en 160 euro per vierkante meter voor deze renovatiedienst.

De verschillende bestaande subsidies

Net als bij alle grootschalige renovatiewerkzaamheden zullen de kosten relatief hoog zijn. Om u te helpen bij de financiering van projecten zoals binnenmuurisolatie (ITI), zijn er tal van subsidies en premies beschikbaar. Deze subsidies worden aangeboden door de overheid of regionale gemeenschappen om u in staat te stellen te kiezen voor hoogwaardige diensten zonder uw financiën te zwaar te belasten. Hier volgt een beknopt overzicht van de drie belangrijkste subsidieregelingen voor woningrenovatie die beschikbaar zijn in de verschillende gewesten van België.

Isolatiepremies voor Wallonië

Sinds 2019 is het energiesubsidiesysteem in Wallonië volledig herzien. Er is nu één enkele subsidie genaamd de ‘huursubsidie’ die zowel renovatie- als isolatiewerkzaamheden omvat en gericht is op het verbeteren van de energieprestaties van woningen. Deze ondersteuning is echter verdeeld in twee verschillende premies: de ‘auditpremie’, die de kosten dekt die verband houden met de voorbereiding van de werkzaamheden, en de ‘premie voor werkzaamheden’, die, zoals de naam al aangeeft, wordt toegekend op basis van de uitgevoerde werkzaamheden. Zoals bij veel financiële hulpmiddelen, is er een lijst met samenvattingen van mogelijke werkzaamheden in uw huis om in aanmerking te komen voor deze subsidie.

Primes rénovation RENOLUTION Bruxelles

Isolatiepremies voor Brussel

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het energiesubsidiesysteem sinds 2022 vernieuwd. Nu is er de ‘Renolution Premium’ beschikbaar. Deze ondersteuning kan worden aangevraagd na voltooiing van de werkzaamheden en helpt particulieren bij de financiering, tot wel 50% van het totale bedrag. Om in aanmerking te komen, moeten de uitgevoerde werkzaamheden op uw locatie vallen onder categorieën zoals daken, gevels, bouwplaatsinstallaties, verwarming, enzovoort.

Isolatiepremies voor Vlaanderen

Om huiseigenaren te ondersteunen bij energiebesparing, biedt het Vlaamse Gewest verschillende premies en interventies aan. Dit omvat bijvoorbeeld renovatiepremies of verminderingen van de onroerende voorheffing gedurende vijf jaar na aanzienlijke renovaties.

Onze werkgebieden

We zijn actief in heel België.

Brussel
Aarlen
Bastenaken
Charleroi
Namen
Seraing
Verviers

Luik
Bergen
Nijvel
Spa
Doornik
Eupen
Gembloux

Rate this page