+32 491 76 97 74

Uw expert op het gebied van muurisolatie

Isoleaz helpt u bij de isolatie van uw muur in België

Premiesteun

Onze experts helpen u bij het verkrijgen van premies voor de isolatie van uw woning.

Ondersteuning op maat

Onze experts helpen u bij het verkrijgen van premies voor de isolatie van uw woning.

Uw isolatie expert

Samenwerken met Isoleaz is een garantie voor kwaliteitswerk door gecertificeerde experts.

Bij ISOLEAZ zijn we gespecialiseerd in gevelisolatie in België. Wij bieden een verscheidenheid aan diensten om aan uw behoeften te voldoen, of het nu gaat om de renovatie van uw binnen- of buitengevel of voor uw spouwmuren. Ons team van experts staat tot uw beschikking om u van het beste advies te voorzien en u te begeleiden tijdens uw isolatieproject.

Muurisolatie: een essentiële ingreep

Wanneer u overweegt om uw gebouw te renoveren of vanaf de grond af aan een nieuw huis te bouwen, zijn er bepaalde stappen die u moet overwegen. Een cruciale factor is bijvoorbeeld de isolatie van uw gebouw, die aanzienlijk kan bijdragen aan het verlagen van uw energierekening. Een gebrek aan adequate isolatie kan daarentegen leiden tot aanzienlijk warmteverlies. Recente statistieken wijzen uit dat maar liefst 25% van dit warmteverlies afkomstig is van de muren van het gebouw. Daarom zullen we samen bekijken hoe u de muren van uw huis kunt isoleren, hoe dit proces verloopt, welke kosten hiermee gemoeid zijn, en welke financiële ondersteuningsopties beschikbaar zijn.

Wat is muurisolatie?

Het is van essentieel belang om te beseffen dat de energieprestaties van uw huis grotendeels afhankelijk zijn van het niveau van isolatie. Het uitvoeren van muurisolatiewerkzaamheden, met name als onderdeel van een renovatie, biedt u verschillende voordelen. Hieronder vallen onder andere het verlagen van uw energierekening, het verminderen van hinderlijke geluidsoverlast, het verbeteren van het wooncomfort, en simpelweg het verminderen van uw energieverbruik.

Om uw woning te isoleren, hebben onze vakkundige professionals de opdracht om de muren te bekleden met stijve panelen voorzien van isolatiemateriaal. Deze techniek minimaliseert luchtlekken tussen verschillende delen van uw huis, wat tal van voordelen oplevert voor uw dagelijkse leven. Daarom presenteren wij twee benaderingen: thermische isolatie van de muren van binnenuit en isolatie van de muren van buitenaf.

Muurisolatie vanuit binnen

De meest gebruikelijke methode staat bekend als de “binnenmuurisolatie” of kortweg ITI (Isolatie aan de Binnenkant). Deze aanpak houdt in dat isolatiemateriaal, vaak in de vorm van panelen, direct op de binnenmuren wordt aangebracht. Binnenmuurisolatie is doorgaans kosteneffectiever dan externe thermische isolatie en geniet daarom de voorkeur van veel huishoudens. Bovendien brengt het tal van voordelen met zich mee.

Een van de voordelen is dat het mogelijke gebreken in uw muren, zoals gaten, corrigeert zonder dat het uiterlijk van de muren verandert. Met andere woorden, het is een ideale oplossing als u een modern interieur wilt creëren, met behoud van de bestaande uitstraling. Wat betreft de nadelen, moet worden opgemerkt dat deze renovatietechniek de beschikbare leefruimte kan verminderen als u ervoor kiest een voorzetwand te installeren, en soms kan het nodig zijn om enkele apparatuur te verplaatsen tijdens het werk, wat tijdelijk invloed kan hebben op uw dagelijkse leven.

Muurisolatie vanaf buiten

Voor een volledige gevelrenovatie van uw huis kunt u overwegen om externe muurisolatie toe te passen. Deze breed toegepaste techniek biedt aanzienlijke versterking van de buitenschil van uw woning, waardoor u het hele jaar door aangename temperaturen kunt behouden, zowel in de zomer als in de winter. In tegenstelling tot binnenmuurisolatie (ITI) gaat externe isolatie niet ten koste van uw woonruimte, maar er zijn nog steeds enkele overwegingen die u in gedachten moet houden. Het is belangrijk op te merken dat deze oplossing niet voor alle gebouwen geschikt is en dat het raadzaam is om de verschillende stedenbouwkundige voorschriften van uw gemeente te raadplegen om te bepalen of externe muurisolatie voor uw specifieke situatie een haalbare optie is.

isolation murs facade
isolation mur panneaux

Waarom uw muren isoleren?

Wanneer u de beslissing neemt om muurisolatie te installeren, is het belangrijkste doel ongetwijfeld het realiseren van energiebesparingen. Of u nu kiest voor binnenmuurisolatie of buitenmuurisolatie van uw gebouw, u kunt verschillende voor- en nadelen verwachten.

De voordelen van muurisolatie

Door te kiezen voor muurisolatie voor uw gebouw, kunt u natuurlijk een aanzienlijk verbeterd dagelijks comfort verwachten. Ongeacht het seizoen, zult u merken dat uw huis warmer in de winter en koeler in de zomer is. Bovendien zal uw gebouw dankzij deze nieuwe isolatielaag aanzienlijk waterdichter worden, wat vooral van belang is om slecht weer en mogelijk overstromingen te weerstaan.

Een ander belangrijk voordeel is dat muurisolatie tevens fungeert als geluidsisolatie. De meeste isolatiematerialen die in onze projecten worden gebruikt, combineren zowel thermisch als geluidscomfort. Hierdoor wordt u effectief beschermd tegen potentiële geluidsoverlast.

Last but not least zal dit renovatieproject uw woning aantrekkelijker maken voor toekomstige kopers, gezien de hervormingen in het APB (Algemeen Plan van Bestemming) en nieuwe wetgeving met betrekking tot energieprestaties. Een bijzonder goed geïsoleerde woning zal meer in trek zijn op de vastgoedmarkt.

De nadelen van muurisolatie

Wat de nadelen betreft, is het vermeldenswaardig dat dergelijke isolatiewerkzaamheden vaak gepaard gaan met aanzienlijke kosten. Zoals eerder besproken, variëren deze kosten afhankelijk van de gekozen isolatietechniek. Externe isolatie is doorgaans bijzonder kostbaar en behoorlijk complex om uit te voeren. Bij binnenisolatie moeten vaak veel materialen worden verplaatst gedurende de gehele duur van het project, wat invloed kan hebben op uw dagelijks leven tijdens de werkzaamheden.

Wat zijn de verschillende stappen in het muurisolatieproces?

Er bestaan verschillende effectieve technieken om de muren van een huis te isoleren, en ons team staat klaar om u uitgebreid te begeleiden bij deze keuze. Voor elk isolatieproject staat een van onze experts tot uw beschikking om te verifiëren of het project haalbaar is, rekening houdend met alle variabelen en de specifieke omgeving van uw woning. Zodra de haalbaarheidscontrole van de isolatiesite is uitgevoerd, kan het project daadwerkelijk van start gaan!

De eerste stap omvat natuurlijk de levering van het benodigde materiaal voor de juiste uitvoering van de muurisolatie, zowel intern als extern. Vervolgens wordt de gehele werklocatie gereinigd en beschermd voordat de gekozen isolatie wordt aangebracht. In de vierde fase worden de isolatiepanelen geïnstalleerd, samen met de benodigde onderlagen. Ten slotte brengen onze vakmensen de afwerkingscoating aan als laatste stap voor de definitieve oplevering van uw project.

Vraag raad aan ons team van experts

Welke isolatiematerialen zijn het meest geschikt voor muurisolatie?


Zoals eerder besproken in de verschillende stappen van muurisolatie, is het van cruciaal belang om de juiste isolatiematerialen te kiezen. Bij het maken van deze keuze is het essentieel om de kenmerken van uw woning te evalueren. Er zijn doorgaans drie belangrijke categorieën van isolatiematerialen, elk met unieke voordelen op de lange termijn.

laine de roche

Minerale isolatiematerialen

Minerale isolatiematerialen die worden gewonnen uit gesteente of zand vormen een categorie van isolatiematerialen. Hoewel ze uiteindelijk minder milieuvriendelijk zijn in vergelijking met andere isolatiematerialen die nog besproken zullen worden, staan ze bekend om hun kosteneffectiviteit en uitstekende weerstand tegen verschillende vormen van belasting. Over het algemeen worden ze hoog gewaardeerd door onze klanten.

ouate de cellulose

Biobased isolatie

Biobased isolatie wordt vervaardigd uit diverse milieuvriendelijke materialen, waaronder kurk, houtvezels en cellulosewatten. Elk van deze isolatiematerialen heeft zijn eigen unieke voordelen, maar ze delen allemaal één gemeenschappelijk kenmerk: een sterke focus op ecologie en duurzaamheid!

Polystyrene thermal cladding for energy saving

Synthetische isolatie

Synthetische isolatiematerialen, industrieel vervaardigd met behulp van chemische en aardolieproducten, behoren tot een categorie van isolatiematerialen. Ondanks de doorgaans hogere kosten van deze isolatiematerialen, bieden ze uitstekende vochtbestendigheid en zijn ze gemakkelijk te installeren.

Wat zijn de verschillende afwerkingsmogelijkheden?

Dit vormt een van de laatste stappen in de voltooiing van uw isolatieproject voor de muren van uw huis. De afwerking, vaak aangeduid als de gevelbekleding, is van essentieel belang. Om u te assisteren bij het maken van de juiste keuze, staan onze renovatieprofessionals klaar om de verschillende mogelijkheden met u te bespreken. Of het nu gaat om gevelbekleding, pleisterwerk, of een metselwerkwand, wij bieden u een overzicht van de meest aantrekkelijke opties!

Gips

Gips, ook bekend als gevelpleister, is vaak de favoriete keuze van onze klanten. Het is een eenvoudige en zeer betaalbare oplossing voor huishoudens. Deze optie stelt u in staat om uw muren snel en kosteneffectief een frisse en aantrekkelijke uitstraling te geven.

Houten of metalen gevelbekleding

Het bespreken van de verschillende mogelijke afwerkingen voor een gevelrenovatie, met name gevelbekleding, is een uitgebreide taak. Desalniettemin is gevelbekleding zeker een van de meest populaire opties van de afgelopen jaren, en deze trend lijkt niet af te nemen. Gevelbekleding geeft uw gebouw een natuurlijke en warme uitstraling en biedt verschillende materiaalopties om uit te kiezen, waaronder hout, staal, PVC en aluminium. Het is vermeldenswaard dat met name metalen bekleding steeds meer wordt gewaardeerd door consumenten, voornamelijk vanwege de lange levensduur die het biedt.

Nieuw gemetselde muur

Ten slotte is het ook mogelijk om te kiezen voor een veel klassiekere esthetiek, met een volledig gemetselde muur, gemaakt van echte bakstenen. Voor een weergave die ongetwijfeld in de tijd zal duren en generaties zal overschrijden. Deze afwerking is logischerwijs veel duurder dan de vorige, maar het is uiteindelijk een slim genoeg methode voor een duurzame renovatie.

Vraag raad aan ons team van experts

Wat zijn de geschatte kosten?

Om zowel uw energiekosten te verlagen als problemen met vochtigheid op te lossen, kan het isoleren van uw binnen- of buitenmuren een relevante oplossing zijn. Om u optimaal te ondersteunen, nodigen wij u uit om ons formulier in te vullen, zodat onze teams snel contact met u kunnen opnemen.

Om u het meest nauwkeurige commerciële voorstel te kunnen bieden, vragen wij u om zo gedetailleerd mogelijk te zijn over uw behoeften. Dit omvat specifieke vermelding van de gekozen dienst uit de voorgestelde selectie, evenals de totale oppervlakte van uw huis. Over het algemeen kunnen wij een prijsklasse schatten tussen de 130 en 160 euro per vierkante meter.

Verschillende beschikbare premies

Het laten uitvoeren van uw werkzaamheden door een gespecialiseerd bedrijf biedt tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse financiële ondersteuningsmaatregelen voor energierenovaties. Inderdaad, in 2023 is dit vaak een kostbare dienst. Daarom adviseren wij u om meer informatie te verkrijgen over de belangrijkste subsidies die u kunt overwegen, afhankelijk van de regio in België waar uw huis zich bevindt.

Isolatiepremies voor Wallonië

Sinds 2019 is het energiepremiesysteem in Wallonië volledig hertekend. Vanaf nu is er nog maar één premie, inclusief de renovatie- en isolatiepremies, die ooit worden aangeboden. Dit wordt de huursubsidie genoemd en verbetert de energieprestatie van een woning. Deze steun is echter verdeeld in 2 verschillende premies: de auditpremie die de kosten dekt die verband houden met de voorbereiding van de werken en de premie voor werken, die, zoals de naam al doet vermoeden, zal worden toegekend op basis van de uitgevoerde werkzaamheden. Zoals veel financiële hulpmiddelen, is er een lijst met een samenvatting van het mogelijke werk in uw huis, om in aanmerking te komen voor deze premie.

Primes rénovation RENOLUTION Bruxelles

Isolatiepremies voor Brussel

Wat betreft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is het energiesubsidiesysteem sinds 2022 vernieuwd. Nu is er de Renolution Premium beschikbaar. Deze ondersteuning kan worden aangevraagd na de voltooiing van het werk en helpt particulieren bij de financiering, tot wel 50% van het totale bedrag. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten de werkzaamheden op uw locatie vallen onder de categorieën zoals daken, gevels, bouwplaatsinstallaties, verwarming, enzovoort.

Isolatiepremies voor Vlaanderen

Om huiseigenaren te ondersteunen bij energiebesparing, biedt het Vlaamse Gewest verschillende premies en interventies aan. Dit omvat bijvoorbeeld renovatiepremies of verminderingen van de onroerende voorheffing gedurende vijf jaar na aanzienlijke renovaties.

Onze werkgebieden

Wij zijn actief in heel België.

Brussel
Brugge
Antwerpen
Leuven
Gent
Mechelen
Kortrijk
Hasselt
Aalst

Ieper
Hoogstraten
Geel
Turnhout
Genk
Waregem
Oostende
Roeselare
Vilvoorde

Rate this page