+32 491 76 97 74

Uw expert in binnenmuurisolatie

Isoleaz helpt u met de isolatie van binnenmuren in België

Premiesteun

Onze experts helpen u bij het verkrijgen van premies voor de isolatie van uw woning.

Ondersteuning op maat

Onze experts helpen u bij het verkrijgen van premies voor de isolatie van uw woning.

Uw isolatie-expert

Samenwerken met Isoleaz is een garantie voor kwaliteitswerk door gecertificeerde experts.

Bij ISOLEAZ zijn we gespecialiseerd in gevelisolatie in België. Wij bieden een verscheidenheid aan diensten om aan uw behoeften te voldoen, of het nu gaat om de renovatie van uw binnen- of buitengevel of voor uw spouwmuren. Ons team van experts staat tot uw beschikking om u van het beste advies te voorzien en u te begeleiden tijdens uw isolatieproject.

Binnenmuurisolatie: verbeter het thermisch comfort van uw woning

De meest gangbare isolatietechniek in België is binnenmuurisolatie, waarmee tot wel 25% kan worden bespaard en die zorgt voor aanzienlijk meer wooncomfort. Het moet worden opgemerkt dat deze methode geen enkel voordeel mist, zoals bijvoorbeeld de lagere kosten ten opzichte van externe isolatie. Om een volledig begrip van dit concept te krijgen, zullen we de verschillende sterke en zwakke punten van deze aanpak bespreken, evenals de diverse materialen die worden gebruikt tijdens deze energie-renovatie. Tot slot zullen we u uitgebreid informeren over de beschikbare premies waarop u aanspraak kunt maken.

Wat is binnenmuur isolatie?

Om het thermisch comfort in uw woning te verbeteren, is het essentieel om uw muren goed te isoleren. De muren van uw huis staan namelijk in direct contact met de buitenlucht, en als ze niet goed geïsoleerd zijn, kunnen ze warmteoverdracht veroorzaken tussen de buitenlucht en de binnenkant van uw huis. Bijna 20% van de warmteverliezen wordt veroorzaakt door muren. Gelukkig is er een oplossing om deze verliezen te verminderen: u kunt ervoor kiezen om uw muren te isoleren, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.

Wij staan klaar om u te begeleiden bij de planning van dit renovatieproject en om u te helpen de beste beslissing te nemen. Dit betekent dat u moet kiezen tussen externe isolatie en interne isolatie. De eerste methode is zeer effectief om koudebruggen in uw huis te elimineren, maar het kan ook behoorlijk duur zijn. Wat betreft interne isolatie, deze is ook zeer effectief en heeft geen invloed op het uiterlijk van uw gebouw, maar kan wel wat binnenruimte innemen.

Diagnostique isolation de maison
isolation murs intérieurs

Waarom uw binnenmuren isoleren?

Om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen, is het van essentieel belang om te begrijpen welke voordelen en mogelijke nadelen binnenmuurisolatie met zich meebrengt. Bij het isoleren van de binnenmuren van uw huis zijn er diverse voordelen om te overwegen, maar ook enkele beperkingen.

De voordelen van binnenmuurisolatie:
Binnenmuurisolatie, ook wel bekend als ITI (Isolation Thermique par l’Intérieur), biedt, net als externe isolatie (ITE), aanzienlijke voordelen voor een comfortabeler leefomgeving in uw huis. De prijs-kwaliteitverhouding van deze isolatieservice is uitstekend, vooral in vergelijking met de vaak dure externe isolatie. Bovendien is de implementatie van deze isolatiemethode relatief eenvoudig en tijdbesparend in vergelijking met externe isolatie. Dankzij deze slimme keuze zullen de thermische prestaties van uw woning aanzienlijk verbeteren, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen, tot wel 25% ten opzichte van de oorspronkelijke situatie. Ten slotte wordt condensatie op koude muren geëlimineerd, wat ook een aanzienlijke verbetering is voor uw dagelijks leven.

De nadelen van binnenmuurisolatie:
Nu moeten we ook de enkele nadelen bespreken, omdat ze bestaan en van invloed kunnen zijn op uw besluitvorming. Deze isolatiemethode verkleint bijvoorbeeld uw woonruimte en vereist dat uw huis tijdens de werkzaamheden wordt ontruimd, wat beperkend kan zijn voor gezinnen. Daarnaast is het essentieel om het volledige elektrische plan van uw huis te herzien en opnieuw te investeren in de interieurdecoratie. Het is belangrijk om deze kosten in uw budget voor het project op te nemen. Ten slotte kan worden opgemerkt dat externe isolatie over het algemeen effectiever is, maar gepaard gaat met hogere kosten.

Hoe bereid u uw muren voor op een isolatieproject?

U heeft uw beslissing genomen en kiest voor binnenmuurisolatie van uw woning. Voor een succesvolle renovatie is het raadzaam om uw muren voor te bereiden, aangezien ze een aanzienlijke transformatie zullen ondergaan. Als bijvoorbeeld de muren van uw woonkamer of andere kamers zijn bedekt met behang, is het van essentieel belang om dit te verwijderen, aangezien behang een belangrijke rol kan spelen bij vochtafvoer.

Om ervoor te zorgen dat de isolatie optimaal werkt, is het ook verstandig om de afdichting rondom uw ramen te controleren. Zodra de isolatie in uw woning is geïnstalleerd, is het tevens van groot belang om de accessoires in de muur, zoals schakelaars, stopcontacten en ventilatiekanalen, niet te beschadigen. Daarnaast moeten mogelijke koudebruggen worden aangepakt vóórdat de werkzaamheden beginnen, aangezien deze een negatieve invloed kunnen hebben op de prestaties van de isolatie. In elk geval staat ons professionele team volledig tot uw beschikking om al uw vragen te beantwoorden en u gedurende het hele proces van deze energierenovatie bij te staan.

Vraag raad aan ons team van experts

Welke materialen moet u gebruiken om uw binnenmuren te isoleren?

Bij de isolatie van uw muren kunnen verschillende materialen worden gebruikt, zoals rollen of semi-stijve panelen. Wij staan klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, rekening houdend met uw specifieke situatie en uw persoonlijke voorkeuren. Het is namelijk belangrijk om te weten dat sommige van deze materialen milieuvriendelijker en/of kostenefficiënter zijn dan andere, waardoor ze mogelijk de meest geschikte optie zijn voor uw project. Laten we ons nu concentreren op de belangrijkste materialen die gebruikt kunnen worden om de binnenmuren van uw gebouw te isoleren.

De verschillende soorten gevelisolatiematerialen

Er bestaan verschillende soorten isolatiematerialen die worden gebruikt voor gevelisolatie. Deze materialen kunnen worden onderverdeeld in 3 categorieën, die variëren afhankelijk van het type gebouw en de energiebehoeften van onze klanten:

laine de roche

Minerale isolatiematerialen

Dit gaat om glas- of steenwol, waarmee u uw omgeving op een zeer effectieve manier kunt isoleren. Dit materiaal biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en wordt vaak gekozen door onze klanten vanwege zijn voordelen.

ouate de cellulose

Biologische isolatiematerialen

Hoewel het iets duurder is in vergelijking met de andere materialen die we zo meteen zullen bespreken, biedt deze techniek uitstekende prestaties met materialen zoals houtvezel, watten of hennep. Het is echter belangrijk op te merken dat dit een minder milieuvriendelijke techniek is, wat voor sommigen een overweging kan zijn.

Polystyrene thermal cladding for energy saving

Synthetische isolatiematerialen

De categorie met polystyreen en polyurethaan biedt uitstekende prestaties, maar heeft enkele zwakke punten, zoals de relatief hoge kosten en het feit dat het geen bijzonder milieuvriendelijke oplossing is.

Wat zijn de verschillende technieken voor binnenmuurisolatie?

Voordat we onderzoeken welke subsidies u kunt aanvragen om u te helpen bij de financiering van dit project, zullen we een ander zeer belangrijk aspect bespreken, namelijk de verschillende technieken voor het isoleren van uw binnenmuren. Er zijn twee hoofdtechnieken die bijzonder geschikt zijn voor deze specifieke situatie: isolatie onder een metalen frame en isolatie door middel van gelijmde voering.

Isolatie onder een metalen frame

Dit is waarschijnlijk de meest veelzijdige oplossing en daardoor bijzonder effectief voor het goed isoleren van uw binnenmuren. Dit systeem, dat zeer compleet en droog is, biedt tal van voordelen die het verschil kunnen maken. Een van de belangrijkste voordelen is dat dankzij het metalen frame dat voor de isolatie wordt geplaatst en aan de muur wordt bevestigd, koudebruggen worden beperkt. Bovendien is de installatie relatief snel en praktisch, en genereert het zeer weinig afval, dankzij lichte en gemakkelijk te transporteren materialen. Dit systeem maakt het mogelijk om tegelijkertijd een goede thermische isolatie in alle kamers van uw huis te realiseren, met een zeer hoogwaardige akoestiek. Het kan worden aangepast aan alle soorten kamers en configuraties, of het nu in een nieuwbouwsituatie is of tijdens een volledige renovatie. Al met al is dit een zeer relevante techniek die vaak gewaardeerd wordt door consumenten.

Gelijmde voering isolatie

Een andere isolatietechniek die kan worden toegepast, is het isoleren van muren door middel van verlijmde bekleding. Met deze optie worden twee elementen gecombineerd: isolatiemateriaal zoals glaswol of EPS en gipsplaat. Het voeringpaneel wordt direct op de muur bevestigd met behulp van zelfklevende mortel. Het is echter belangrijk op te merken dat deze isolatiemethode bepaalde beperkingen heeft waarmee rekening moet worden gehouden. Een van deze beperkingen is de vereiste vlakheid van de muren. Dit betekent dat bij een renovatie isolatie door gelijmde voering niet geschikt is voor het corrigeren van onregelmatigheden in de muur.

Vraag raad aan ons team van experts

Hoeveel kost binnenmuurisolatie?

Dankzij deze isolatie kunt u aanzienlijk besparen op uw energieverbruik. Hoewel deze service over het algemeen voordeliger is dan externe isolatie (ITE), vertegenwoordigt het toch een aanzienlijk budget. Om u duidelijkheid te bieden, staan we klaar om u te helpen bij het verkrijgen van een volledige en gedetailleerde offerte. De prijs van binnenmuurisolatie kan namelijk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het te isoleren oppervlak, de specifieke kenmerken van uw woning, het gebruikte isolatiemateriaal en de bijzonderheden van uw gebouw.

Om meer informatie te verkrijgen, nodigen wij u uit om het formulier op onze website in te vullen en een offerteaanvraag in te dienen. Vergeet niet alle benodigde informatie in te vullen. Over het algemeen kunt u rekenen op een prijsrange van €50 tot €90 per vierkante meter.

De verschillende bestaande subsidies

Net als bij alle grootschalige renovatiewerkzaamheden zullen de kosten relatief hoog zijn. Om u te helpen bij de financiering van projecten zoals binnenmuurisolatie (ITI), zijn er tal van subsidies en premies beschikbaar. Deze subsidies worden aangeboden door de overheid of regionale gemeenschappen om u in staat te stellen te kiezen voor hoogwaardige diensten zonder uw financiën te zwaar te belasten. Hier volgt een beknopt overzicht van de drie belangrijkste subsidieregelingen voor woningrenovatie die beschikbaar zijn in de verschillende gewesten van België.

Isolatiepremies voor Wallonië

Sinds 2019 is het energiesubsidiesysteem in Wallonië volledig herzien. Er is nu één enkele subsidie genaamd de ‘huursubsidie’ die zowel renovatie- als isolatiewerkzaamheden omvat en gericht is op het verbeteren van de energieprestaties van woningen. Deze ondersteuning is echter verdeeld in twee verschillende premies: de ‘auditpremie’, die de kosten dekt die verband houden met de voorbereiding van de werkzaamheden, en de ‘premie voor werkzaamheden’, die, zoals de naam al aangeeft, wordt toegekend op basis van de uitgevoerde werkzaamheden. Zoals bij veel financiële hulpmiddelen, is er een lijst met samenvattingen van mogelijke werkzaamheden in uw huis om in aanmerking te komen voor deze subsidie.

Primes rénovation RENOLUTION Bruxelles

Isolatiepremies voor Brussel

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het energiesubsidiesysteem sinds 2022 vernieuwd. Nu is er de ‘Renolution Premium’ beschikbaar. Deze ondersteuning kan worden aangevraagd na voltooiing van de werkzaamheden en helpt particulieren bij de financiering, tot wel 50% van het totale bedrag. Om in aanmerking te komen, moeten de uitgevoerde werkzaamheden op uw locatie vallen onder categorieën zoals daken, gevels, bouwplaatsinstallaties, verwarming, enzovoort.

Isolatiepremies voor Vlaanderen

Om huiseigenaren te ondersteunen bij energiebesparing, biedt het Vlaamse Gewest verschillende premies en interventies aan. Dit omvat bijvoorbeeld renovatiepremies of verminderingen van de onroerende voorheffing gedurende vijf jaar na aanzienlijke renovaties.

Onze werkgebieden

Wij zijn actief in heel België.

Brussel
Aarlen
Bastenaken
Charleroi
Namen
Seraing
Verviers

Luik
Bergen
Nijvel
Spa
Doornik
Eupen
Gembloux

Rate this page